Fansens tuffa kritik mot Agnetha Fältskog – hårda tonen mot ABBA-legendens nya drag: ”Mer än en besvikelse”

Agnetha Fältskog en av våra mest legendariska artister som för alltid kommer att vara ett ”A” i Abba.

Utöver succén med Abba så har hon även en fantastisk karriär som soloartist.

Men nu rasar fansen över hennes senaste produktion.

Abba-ikonen och superstjärnan Agnetha Fältskog fick fansen att jubla när hon gick ut med att hon skulle släppa ny musik, efter 10 långa år.

På sin Instagram har Agnetha förklarat hur hela projektet började.

”För några år sedan hörde jag en av låtarna från mitt senaste album ’A’ på radion. Jag har många fina minnen från skapandet av det albumet, så jag kunde inte låta bli att le, tiden flyger iväg,” börjar hon och fortsätter:

”Plötsligt slog det mig, hur hade albumet låtit om vi hade gjort det idag…? Jag kunde inte släppa tanken. Jag hörde av mig till killarna som producerade ’A’ 2013- ’Vad tror ni om att återskapa ’A’ och göra en helt ny version av det?’ De älskade idén! ’Låt oss testa!’”

LONDON 20130503 - Sångerskan Agnetha Fältskog Foto: Mark Earthy / TT
LONDON 20130503 – Sångerskan Agnetha Fältskog Foto: Mark Earthy / TT

Första låten som släpptes var sprillans ny och i samma inlägg förklarade hon hur exalterad hon var över att fansen skulle få höra de omgjorda klassikerna från ”A.”

”En tid senare hörde jag den första omgjorda låten, och jag måste säga att jag bara älskar det! Det lät så fräscht och modernt, till och med bättre än vad jag hade föreställt mig! Vi döpte albumet till ’A+’ och som grädde på moset spelade vi in en helt ny låt! Och det kommer bli det första ni får höra från mig. Nu är jag otålig att höra vad ni tycker om det! Jag hoppas ni ska gillar det lika mycket som jag gör!”

Artikeln fortsätter efter bilden.

Fick kritik för första singeln

Fredagen den 13 oktober släpps hennes nya album ”A+”. Men redan har hon släppt några låtar från albumet.

Först ut var en nyinspelad version av låten ’I Should’ve Followed You Home’ tillsammans med Gary Barlow. Den togs inte emot väl av fansen. I hennes kommentarsfält på Instagram var det flera som var besvikna på den nya versionen.

”Det låter som en billig karaokeinspelning. Jag menar, seriöst? Jag kan inte fatta att en professionell musiker skulle producera en så dåligt inspelad version av en fantastisk låt. Skäms”, skrev en person exempelvis.

LÄS MER:

Fansens stenhårda kritiken mot nya låtarna

Nyligen släppte Agnetha två till låtar från det kommande albumet. Det var låtarna ”Dance Your Pain Away” och ”Perfume In The Breeze”. På hennes Instagram gick Agnetha ut med de nya låtsläppen.

Men inte heller dessa tycks ha fallit de annars trogna fansen i smaken. Den främsta kritiken mot de nya låtarna tycks vara att inspelningarna enligt fansen är dåliga och att det är för tekniskt redigerade.

Tyvärr ännu en dålig version. Jag trodde att poängen med dessa remixar var att uppdatera dem? Agnethas vackra röst behöver inte så tung Autotune. Det är en förolämpning. Och sången på Dance Your Pain är för tyst. Och varför ändra ackordstrukturen igen. Allt som allt en bortkastad möjlighet”, skriver en person på Instagram.

Det här var ett sorgligt ögonblick. Den nya singeln var bra men den här var bara dålig”, skriver en annan.

Mer än en besvikelse. Vad var anledningen till att förstöra ett vackert album?! Kan inte vara pengarna”, skriver en tredje.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Agnetha Fältskog anländer till galapremiären av Mamma Mia! The Party på Tyrol i Stockholm. Foto: Anders Wiklund / TT

Åsikterna om nya låtarna går isär

Men det finns även de som uppskattar de nya låtarna.

”Fantastiskt! Älskar dem”, skriver en person i Agnethas kommentarsfält.

”Jag älskar de nya versionerna av dessa låtar!! Jag är väldigt tacksam för den här musiken!”

Vad tycker du om Agnethas nya låtar? Skriv gärna en kommentar på Facebook!