Foto: TT/Facebook

David Lindgren firar 16-årig bröllopsdag med kärleken Kristina – Let’s dance-profilens ord om lyckan

Artisten och Let’s dance-programledaren David Lindgren har all anledning att fira.

Nyligen hade han och hustrun Kristina bröllopsdag.

Deras kärlekssaga tog sin början på dansgolvet.

År 2007 ringde bröllopsklockorna för artisten David Lindgren, 41, och hans älskade hustru Kristina Lindgren, 42.

Paret träffades när båda gick på Dansforum, som är en av Skandinaviens största dansskolor, i Göteborg. Sedan dess har de följt varandra i såväl livet som i karriären. Ett exempel på det senare var då de spelade mot varandra i uppsättningen ”Jersey Boys”, där Kristina hade rollen som Mary, och David spelade Bob Gaudio. 

David Lindgren jobbar ihop med hustrun Kristina på scen

De har också sjungit tillsammans i olika sammanhang, däribland i tv-programmet ”Sommarkrysset” för några år sedan då deras kärleksfulla tolkning av ”A Star is born”-filmlåten ”Shallow” gav publiken en känslostark upplevelse.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Kristina Lindgren jobbar precis som David inom show business. Hon har medverkat i flera musikaler, krogshower och föreställningar.

År 2021 åkte Kristina och David ut på ”Diggiloo”-turné tillsammans, och bjöd på underhållning i hela landet.

Samtidigt har deras kärlekssaga också inneburit en krock i karriären vid åtminstone ett tillfälle.

”Varit rädd att folk ska betrakta mig som ett bihang till David”

I en intervju med Hemmets journal har paret berättat om dilemmat de ställdes inför när David fick huvudrollen i musikalen ”Saturday Night Fever” på Chinateatern i Stockholm. Kristinas största dröm var att spela i just denna musikalklassiker, men producenterna ville först inte att ett gift par skulle spela mot varandra. 

– För mig är det superviktigt att känna att jag får roller för att jag har förtjänat dem, inte för att jag är Davids fru. Ibland har jag varit rädd för att folk inte ska se vad jag är kapabel till utan bara betrakta mig som ett bihang till David, sade Kristina Lindgren till Hemmets journal.

Dock kom producenterna senare att ändra sig, och Kristina fick rollen!

– När Kristina fick rollen började vi gråta båda två. Hon har jobbat väldigt hårt för att komma till den här punkten. Tidigare har hon alltid fått göra mindre roller eller hoppat in som ersättare till huvudrollsinnehavare men aldrig varit förstahandsvalet för huvudrollerna. Därför kändes det så bra att hon markerade att hon ville ha den här rollen och också i slutändan fick den, sade David Lindgren.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230527 Programledarna David Lindgren och Kristin Kaspersen under finalen av Let's Dance 2023. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20230527 Programledarna David Lindgren och Kristin Kaspersen under finalen av Let’s Dance 2023. Foto: Jonas Ekströmer / TT

David Lindgren om framtiden i Let’s dance

Som tittarna på senare år framför allt också sett i Let’s dance där han varit programledare de senaste åren. Och får David själv välja, fortsätter han gärna i den rollen även framöver.

– Ja, alltså jag har haft så roligt på Let’s dance. Det är ett lättsamt jobb. Det handlar bara om glädje och hela miljön är så superlättarbetat. Det är lätt att gå till jobbet, har han tidigare sagt till Nöjeslivet.

Han har nu i allaf all blivit nominerad av TV4 till tv-priset Kristallen 2023 tillsammans med kollegan Kristin Kaspersen för sin insats i årets Let’s dance.

LÄS MER: Nya beskedet om David Lindgrens framtid i Let’s dance – bryter tystnaden: ”Har ju kontrakt på…”

Vid sidan av programledarjobbet i Let’s dance har David under sommaren gett flera spelningar i sommar-Sverige tillsammans med hustrun. Dessutom släpper han på fredag nya singeln ”Om inte du”.

Och paret kommer att stå på scenerna även i höst.

Kristina Lindgren är aktuell i huvudrollen i musikalen ”Next To Normal” på Teater Västernorrland från och med 28 oktober.

För David Lindgrens del väntar premiär för ”A show larger than life” med fokus på pojkbandshits den 21 september på Hamburger börs i Stockholm.

– Att få göra den här showen är en dröm som går i uppfyllelse. Om mina vänner skulle beskriva mig med en musikstil så skulle det vara boyband. Med den här showen kan vi hylla den musik-era som så många älskar. För mig är det en era som aldrig tagit slut, och nu ska vi ta den här musiken till ytterligare en nivå med det bästa av det bästa i boyband-genren, säger David i ett pressmeddelande.

David Lindgren firar bröllopsdag med sin fru Kristina

En annan dröm som gått i uppfyllelse för David, är förstås den med kärleken.

I år har David och Kristina Lindgren, som har två barn tillsammans, varit gifta i 16 år. Detta uppmärksammade paret häromdagen i sociala medier, när de firade sin bröllopsdag.

– Att hon fortfarande vill äta upp mig efter 16 år som gifta…?! Hoppas ni oxå har någon i ert liv som ni älskar lika mycket som jag älskar min fru! Idag firar vi vår 16e bröllopsdag, skrev David Lindgren på sin Facebook-sida i fredags.

Stort grattis på bröllopsdagen, David och Kristina! Vi önskar er all lycka.