Nya beskedet om David Lindgrens framtid i Let’s dance – bryter tystnaden: ”Har ju kontrakt på…”

David Lindgren har tillsammans med Kristin Kaspersen briljerat som programledare för Let’s dance i år. Nu berättar han om tankarna kring framtiden i programmet.

David Lindgren har synts till i mängder av olika sammanhang genom åren och sedan 2021 har vi fått följa honom som programledare för Let’s dance.

Per Oscarsson: Mystiska villabranden blev hans död. Vad var det egentligen som hände den natten? Hur kommer det sig att ingen larmade och vad var det för hemlighet han tog med sig in i graven? Det och mycket mer tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan. Glöm inte att prenumerera via Spotify eller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

När han klev in för att axla den rollen gjorde han det tillsammans med Petra Mede, och egentligen var det tänkt att se ut så även i år.

David Lindgrens ord om Petra Mede

Men till följd av allvarliga ryggsmärtor blev Petra tvungen att ställa in.

– Jag är så oerhört ledsen över att inte kunna programleda Let’s Dance i år men hälsan tillåter det inte just nu. Jag kommer dock att sitta fastnaglad framför teven varje lördagskväll, sade Mede till TV4 då.

David Lindgren, Let's dance, 2023. Foto: TV4, framtiden
David Lindgren i Let’s dance 2023. Foto: TV4

När nyheten kom fram till David blev han väldigt ledsen.

”Vet inte vad jag ska skriva… så ledsen att jag inte ska få jobba med dig en 3e säsong Petra. Hoppas så att du ska få ordning på din rygg! Krya, vila och all styrka & kärlek till dig,” skrev han på Instagram då.

Läs mer: Kristin Kaspersen tokhyllas – detaljen i Let’s dance får tittarna på fall: ”Fantastisk snygg”

Kristin Kaspersen ersatte Petra Mede

När Nöjeslivet träffade David inför premiären förklarade han hur samtalet mellan honom och Petra gick efter beskedet.

– Jag har bara sagt hur ledsen jag är för hennes skull och min skull. Vi trivs jättebra ihop och att hon ska ta hand om sig själv, krya och att det kommer bli jättebra om hon bara slappnar av och sitter hemma och kollar på oss, sade han då.

Petras ersättare blev Kristin Kaspersen, och även om David tyckte det var väldigt tråkigt att mista Petra som kollega så är han glad över att det blev som det blev.

– Det känns väldigt skönt för mig också att ha någon som vet vad det handlar om. Vad är grunden i programmet? Det är kärleken till dansen och att göra ett underhållningsprogram. Det är så skönt, Kristin, som du sa att du känner juryn. För du kommer stå där och babbla med dem. Då har du ingen startsträcka där, utan kan ta vid där du slutade, har David Lindgren sagt.

FramtidenDavid Lindgren, Kristin Kaspersen, Let's dance
Foto: TV4

Läs mer: Tobias Karlssons nya kritik efter partnerbytet i Let’s dance – insikten efter tiden utan Charlotte Kalla

David Lindgren om framtiden i Let’s dance

Vad gäller David själv så är det uppenbart att han verkligen trivs i Let’s dance och ser ljust på framtiden.

– Ja, absolut. Jag har ju kontrakt på den här säsongen också. Men sen vet jag inte vad som händer framöver. Jag vet inte hur TV4 tänker. Det är ju 18:e säsongen. Men det känns som att det här är ett av de mest framgångsrika programmen fortfarande, det är bra tittning, säger Lindgren.

Skulle du vilja fortsätta?

– Ja, alltså jag har haft så roligt på Let’s dance. Det är ett lättsamt jobb. Det handlar bara om glädje och hela miljön är så superlättarbetat. Det är lätt att gå till jobbet, säger han till Nöjeslivet.

David Lindgren, Kristin Kaspersen, Let's dance, framtiden
David Lindgren och Kristin Kaspersen i Let’s dance 2023. Foto: TV4

Vad tänker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!