”E-Types” stora tvivel inför bröllopet med Melinda – talar ut om oron: ”Kan fortfarande få…”

Martin ”E-Type” Erikson och Melinda Jacobs Erikson gifte sig i mitten av september.

I SVT:s nya dokumentärfilm ”E-Type – The way I wanna live” berättar han att det funnits stunder då han funderat på om de ens skulle kunna vara ett par.

– Ska jag ändra mitt liv så det inte är något kvar av mitt gamla liv?”. Det är det ena men sen är det också ”fixar jag det här?”. Där kan jag ibland fortfarande få lite dåligt självförtroende, säger han i programmet.

I måndags släppte SVT sin nya dokumentärfilm om den kände artisten Martin ”E-Type” Erikson, 58. I ”E-Type – The way I wanna live” får man följa honom på hans resa från ungdomen till den man han är i dag.

Den musikaliska karriären har de flesta koll på, men under de senaste året har han uppmärksammats mycket då han träffat sin nya kärlek Melinda Jacobs, 39, sent i livet.

Han har alltid närt en dröm om att bli pappa och i januari besannades den drömmen då han och Melinda fick dottern Izadora. Paret gifte sig även i mitten av september.

Läs mer: Hård kritik efter Melinda Jacobs bröllop med E-type – bilderna väcker starka känslor

Läs mer: Melinda Jacobs egna ord efter bröllopslyckan med ”E-Type”: ”Mycket kärlek”

När han träffade Melinda förändrades hans liv för alltid. En förändring som han till viss del tyckte var kul och spännande – men också väldigt skräckinjagande. Melinda Jacobs är bland annat känd för att vara fosterbarnsmamma. ”E-Types” liv gick plötsligt från att vara barnlös till att ha en hel drös med ungar runt sig.

”E-Type” och Melinda i bröllopsdroskan tillsammans med prästen Birgitta Ed och hennes man, stadsminister Ulf Kristersson. Foto: Instagram @missmelinda_j

– Att komma in i mitt fartfyllda liv som det ändå är, det är sällan en lugn stund, det är sällan tyst, det är inte många som skulle klara av det tror jag. Det är en stor utmaning för vem som helst, säger Melinda Jacobs Erikson i dokumentären.

”E-Types” helt nya liv

”E-Type” har alltså helt fått ändra om sin livsstil då han gått från ungkarl till familjefar på bara ett år. Han har även lämnat sin hemstad Stockholm för att köpa hus ihop med Melinda och barnen i Vadstena.

I dokumentären avslöjar han att han varit lite rädd för det här livet, även då han länge längtat efter det. Det har funnits tvivel på om han ens skulle klara av att leva så här.

– Det är mer än en gång som jag suttit på en stubbe i skogen och funderat på ”fan löser jag det här?. Inte bara vill jag? Ska jag ändra mitt liv så det inte är något kvar av mitt gamla liv?”. Det är det ena men sen är det också ”fixar jag det här”? Där kan jag ibland fortfarande få lite dåligt självförtroende, säger han.

Samtidigt vill han inte tappa sig själv och sin personlighet alltför mycket. Som han själv säger, det gäller att ta ”en bärs mindre och komma hem lite tidigare och inte spåra ur för mycket”.

– Samtidigt får man inte glömma att den hon tyckte om och lärde känna i och blev kär i förhoppningsvis, tar man bort den delen och blir en fyrkant och köper en klocka och klipper mig och skaffar mig ett riktigt jobb så då är det inte jag längre, så jag vet inte hur länge hon skulle palla det heller, säger han.

Tack för att du vågar dela med dig. Ni är så fina tillsammans och det var tur att ni bestämde er för att vandra genom livet ihop. Nu har ni även en underbart vacker dotter ihop.