Efter intima frågorna – nu ryter Sanna Nielsen ifrån: ”Vill bli sedd som nåt mer än någon som kan föda barn”

Att ständigt få frågor om sitt privatliv gör att oavsett meriter så hamnar karriären i skuggan.

Nu har Sanna Nielsen tröttnat på de intima frågorna och ryter ifrån.

– Folk säger ”du är ju 34 år, ska du inte börja, klockan tickar”. Det är ju mitt liv och det är vad jag känner för, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet.

Oavsett kändisskap eller inte kan vi nog alla känna igen oss i att de privata frågorna ofta dyker upp: när det är dags att skaffa barn när man kommit till en viss ålder eller när man ska gifta sig.

Alla hanterar förstås dessa frågor olika. En del delar med sig av allt kring sitt privatliv, medan andra har den dörren stängd.

För Sanna Nielsen har det varit viktigt att vara just privat – för henne själv men också hennes familj.

– Jag är väldigt mån om att ni media ska få veta saker absolut, men jag kan heller låta er få vet allt om mig. Hur intressant blir jag då som person? Jag vill ju forfarande att ni ska vara intresserade av mig men samtidigt ha kvar min egen Sanna, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet.

Sanna Nielsen har tröttnat på ålderfixering och könsskillnader när det kommer till privatliv. Foto: Maria Ekman/Newsner

Sanna Nielsen om åldersfixeringen: ”Ingen annan har med att göra”

Vidare berättar Sanna hur hon känner igen i att det kan läggas en viss press, när man uppnått en viss ålder – vilket hon nu tröttnat på.

– Det finns de som säger ”ska du inte göra det här nu eller tänk nu på att du är 34 år”. Det där har jag släppt faktiskt för länge sedan. Jag lever mitt liv och det har ingen annan med att göra. Jag bestämmer själv i min egen takt, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet.

Och det är frågorna kring giftermål och barn som hon speciellt fått nog av.

– Jag blir bara ganska förvånad över att det är en sådan fråga som man tycker fortfarande är bra att ställa till någon. Folk säger ”du är ju 34 år, ska du inte börja, klockan tickar”. Det är ju mitt liv och det är vad jag känner för. Jag har absolut ingen aning vad som händer i mitt liv i framtiden. Vill man istället veta hur det var att göra vissa saker i karriären istället, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet.

Sanna Nielsens ilska om könsskillnaderna

Och att privatlivet sällan porträtteras i media på samma sätt för män som för kvinnor, är något som Sanna Nielsen märkt av.

– Jag har tänkt på det många gånger att det där skulle du väl aldrig ställa till en man. Speciellt när någon frågar direkt om barn, det skulle du aldrig fråga en man, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet.

FOTO: TV4/Hellenius hörna

Vad tror du det är som gör att man tänker så annorlunda jämfört med män och kvinnor?

– Det är väl det att det är olika kön. Det är någon gammal grej att det ska vara skillnad, men tiden förändras. Vi är mer än det. Det är helt fantastiskt med barn också. Jag har så mycket syskonbarn och barn runtomkring mig. Det är inte det, det handlar bara om att jag vill ses som någonting annat än en som ska föda barn eller bli gravid, säger Sanna Nielsen och fortsätter:

– Jag kanske inte ens kan bli gravid men det tänker man inte på när man ställer en sån fråga. Det är en ganska känslig fråga som är privat, och det har ingen annan med att göra.

Sanna om känslorna efter uppmärksammade löpsedeln

Under januari uppmärksammades Hänt extras löpsedel där det stod att Sanna Nielsen skulle vara gravid och få en flicka innan året är slut. En oerhört känslig löpsedel som grundades på skådespelaren Regina Lunds horoskop för året, något som gjorde förståeligt nog Sanna Nielsen upprörd.

– Återigen så är det enda som är intressant med mig är när jag ska gifta mig, separera, om jag ska flytta från min lägenhet eller om jag ska få barn. Och då känner jag efter 23 år i branschen eller vad det är: är jag inte mer intressant än så? Det kan jag bli frustrerad över, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet.

Viktigt att du lyfter detta ämne Sanna! Tryck på gilla-knappen om du håller med Sanna!