Efter nobben från SVT– Pia Herreras nya jobb efter Go’kväll: ”Blev superpaff när jag fick frågan”

Efter flera år i tv-rutan tvingades Pia Herrera bort från ”Go’kväll”.

Nu berättar SVT-profilen om hennes nya jobb och stora beslutet efter hon lämnar populära tv-programmet.

– Det ska bli otroligt roligt, men ärligt talat blev jag superpaff när jag fick frågan, säger hon till Aftonbladet.

Under många år har ”Go’kväll sänts i SVT och blivit en stor tittarfavorit.

I programmet blandas ämnen högt och lågt, och bland de som har lett programmet hittar vi Pia Herrera.

Men för en tid sedan kom det oväntade beskedet.

Efter att ha arbetat med programmet i fem år tvingas nu tv-profilen bort från programmet.

– Några veckor före jul fick jag en chock när vår gruppchef sa att de självklart ville skriva kontrakt med mig för hela 2022, men att det blir mitt sista år. Jag förstod ingenting, vad då sista? Det visade sig att en medarbetare får ha en så kallad programanställning i max tre år, och hamnar dessutom i karantän i tre månader därefter, berättade hon då för Aftonbladet.

Hon berättade då att hon hade tagit beslutet att säga upp sig från kanalen redan efter innevarande säsong och söka nytt jobb därefter.

Sista avsnittet i ”Go’kväll” gör Pia Herrera därför den 14 maj.

Och besvikelsen var stor efter beskedet att det inte skulle bli en fortsättning för Pia.

Det som Pia kommer sakna allra mest förutom sina kollegor är de fina tittarna som har följt med henne genom åren.

– Först var jag lite tuff. Jag tänkte att jag tagit något slags kommando när jag bestämde mig för att sluta redan sista maj. Men egentligen handlar det bara om att jag måste säkra min ekonomi. Det här var inte mitt val och jag är jätteledsen. Efter totalt fem år som programledare på ”Go’kväll” ser ju jag mig själv som en del av programmet och så plötsligt är jag inte det. Det känns mycket, mycket sorgligt, sa hon då.

Tittarnas ilska efter beskedet

Chockbeskedet att Pia Herrera skulle lämna ”Go’kväll” fick starka reaktioner från tittarna.

På sociala medier vällde stödet in till tv-profilen och många var arga och ledsna över att hon inte får fortsätta med programmet.

”En STOR SKAM… Skäms SVT”, skrev en person på Nöjeslivets Facebooksida. ”Vad håller SVT på med?”, frågade sig en annan.

”Varför göra oss tv-tittare så besvikna och ledsna. Go’kväll blir inte detsamma om inte alla får vara med. Pia var och är en suveränt bra programledare”, skrev en tredje.

Pia Herrera
Foto: SVT

LÄS MER: Tittarnas vrede mot SVT – när folkkära profilen tvingas bort: ”En stor skam”

Pia Herreras nya jobb

Nu har det gått en tid sedan Pia berättade att hon ska lämna SVT och i en ny intervju med Aftonbladet har hon något mycket speciellt att berätta.

TV-profilen har nämligen fått ett nytt jobb.

Nu står det klart att hon får ett nytt uppdrag på Sveriges Radio.

– Från och med nästa vecka ska jag leda Karlavagnen varje måndag. Det ska bli otroligt roligt, men ärligt talat blev jag superpaff när jag fick frågan. Jag undrade om de hade tänkt rätt. Hon som ställde frågan var väldigt övertygande och sa att de ville ha mig och att jag passar perfekt. Så jag sa ja på stående fot utan att riktigt veta vad det handlade om, säger hon till tidningen.

”Go’kväll”-profilen kommer börja med nya uppdraget redan nu. Hon kommer göra det vid sidan av SVT-programmet som hon fortsätter med ett tag till.

– Det här känns som en naturlig förlängning av Go’kväll. Att få prata med människor och höra dem berätta sina historier och upplevelser, det är så roligt. Och att på kort tid skapa ett förtroende och få dem att känna sig trygga i att berätta, säger hon.

Pia Herrera om stödet från tittarna

Och stödet från tittarna har varit enormt.

För tidningen berättar Pia att många har kontaktat henne för att stötta henne samtidigt som hon försökt smälta att hon ska lämna SVT.

Pia Herrera
Foto: SVT

Jag älskar Go’kväll och jag är jätteglad att det inte är slut ännu. Och jag blir nästan generad över den fantastiska respons jag har fått och får från tittarna varenda dag. Jag har dåligt samvete för jag har massor av meddelanden som jag inte har hunnit svara på. De skriver att de är ledsna över att jag inte ska vara kvar och när jag går till affären så blir jag stoppad av personer som säger att de kommer att sakna mig. Det känns fantastiskt fint och alldeles överväldigande.

Vi önskar dig allt gott Pia med det nya jobbet! Detta kommer du klara galant!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.