”En plats i solen”-Jonnie Irwin inlagd på sjukhus – stora oron efter senaste bakslaget: ”Fortsätt kämpa”

Cancersjuka tv-programledaren Jonnie Irwin, 50, har haft en bättre period i livet de senaste månaderna. Men nu har han inte sovit på sex dagar och tvingas till en ny magnetröntgen.

Alla positiva tankar i världen riktas mot dig”, skriver en person på hans Instagram.

Jonnie Irwin är en brittisk programledaren för ”En plats i solen” och ”En plats på landet”. Han har även en stor följarskara här i Sverige.

De senaste tre åren har han levt med obotlig cancer i lungorna och i hjärnan. Det har varit en resa som tagit många svängar.

De flesta, inklusive läkarna, trodde inte att han skulle överleva så här länge. För lite mer än ett år sedan fick han höra att han förmodligen hade ett par månader kvar, men det har alltså blivit mer än ett år.

Fått uppleva sin 50-årsdag

I november fick han till och med uppleva sin 50-årsdag. Någonting han inte trodde att han skulle få göra. Han firade milstolpen i soliga Spanien tillsammans med frun Jessica, 41, och de tre pojkarna Rex, 5, och Cormac och Rafa, 3.

– Jag trodde aldrig jag skulle vara här och uppleva detta, så jag är väldigt taggad, sa han i en intervju med Hello.

– Jag känner mig privilegierad över att kunna fira min födelsedag genom att titta på en blå himmel och ha sand mellan tårna. Jag hade en födelsedagsfest i början av året eftersom jag inte tänkte att jag skulle klara mig. Det var som att gå på sin egen begravning. En del skoj, en del dans. Men nu är jag här. Det är en jäkla seger, sa han.

Jonnie Irwin semesterbild
Jonnie Irwin med sönerna och frun. Foto: Instagram

Sedan dess har det faktiskt varit en ganska bra och lugn period för Jonnie. Han har börjat må bättre och trivs med livet, trots den hemska sjukdomen.

– En av anledningarna till att jag tror att jag fortfarande är här är att jag inte är en cancerpatient. Tankarna finns alltid där i bakhuvudet, men jag lever med cancer, jag dör inte av cancer, sa han nyligen i podcasten ”Conversations” med Jane McLelland.

Han sa bland annat att han testat en drös alternativa behandlingsmetoder såsom hyperbar oxygenterapi, intravenös C-vitaminbehandling och Reiki-behandling.

– Jag är så mycket mer öppensinnad nu. Förmodligen för att jag har en pistol mot mitt huvud. Jag både får och söker många olika sorters hjälp och det kommer jag att fortsätta med. Du måste titta på alternativ och göra din egen forskning, sa han i podden.

Jonnie Irwin, puben
Jonnie Irwin i julas. Foto: Instagram

Drabbats av ett bakslag

Nu är dessvärre Jonnie inne i en lite tuffare period igen. Han har drabbats av ett bakslag som han skriver om på Instagram.

Det här är bilden av en man som inte har sovit på sex nätter och som väntar på en magnetröntgen av hela kroppen. Det ska ta minst en timme. Om du inte har gjort en sådan tidigare är de klaustrofobiska och utsätter dig för höga och slumpmässiga ljud. Glädje”, skriver han.

Jonnie Irwin magnetrontgen
Jonnie Irwin på sjukhuset. Foto: Instagram

Hans följare försöker peppa och stötta honom – många skriver att det förhoppningsvis blir bättre snart och hoppas att han får ett bra besked av läkarna.

Lycka till, Jonnie. Jag är 52 och diagnostiserades med cancer i levern i december 2022. Jag har haft hjärtproblem och fel på levern. Går igenom immunterapi nu. Du inspirerar mig att fortsätta kämpa. Det är inte enkelt, men vad kan man göra? Ta hand om dig”, skriver en person som kommentar på hans inlägg.

Det är snart över, det är inte trevligt men förhoppningsvis kommer det goda nyheter när du är klar”, skriver en annan.

Lycka till, underbara Jonnie”, hälsar en tredje.

Alla positiva tankar i världen riktas mot dig”, kommenterar en fjärde.

Gjort en del magnetröntgen-behandlingar. Man måste visualisera sig själv på en solig strand. Du har varit på många sådana. Fortsätt kämpa”, skriver en annan person.

Krya på dig och lycka till, Jonnie. Vi är många som följer och stöttar dig.

Hoppas du mår bättre snart och kan åka hem till dina små pojkar igen. De saknar sin pappa.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev