Jonnie Irwins positiva besked – så har han lyckats överleva så länge med cancern: ”Ger människor hopp”

Jonnie Irwin, 50, har levt med obotlig cancer i tre år. Nu kommer programledaren med en ny hälsouppdatering i podcasten ”Conversations”, där berättar han hur han använt alternativa behandlingar för att lyckas överleva längre än läkarna förutspått.

– Om jag bara lyssnade på den prognos jag ständigt får skulle jag ligga hoprullad och gråta mig till döds, säger han.

”En plats i solen”-programledaren Jonnie Irwin fick sin första cancerdiagnos 2020. Han höll den hemlig för allmänheten i två år, sedan gick han ut med den fruktansvärda nyheten att sjukdomen spridit sig från lungorna till hjärnan.

Läkarna gav honom ett par månader. Han har överlevt mer än ett år sedan dess.

När han nyligen medverkade i podcasten ”Conversations” med Jane McLelland förklarade han att han, efter en omtumlande första tid med cancern, nu har lärt sig att leva med den.

Jonnie Irwin, puben
Jonnie Irwin. Foto: Instagram

Dessutom berättade han att han mår bättre än på mycket länge, till och med ”utmärkt”. Han har lyckats att bibehålla ett glatt humör och ett positivt tankesätt trots att han har obotlig cancer och vet att han kommer att dö inom kort.

– En av anledningarna till att jag tror att jag fortfarande är här är att jag inte är en cancerpatient. Tankarna finns alltid där i bakhuvudet, men jag lever med cancer, jag dör inte av cancer, säger han i podden.

Läs mer: ”En plats i solen”-Jonnie skickades hem för att dö – nya hjärtskärande orden om tunga sjukdomsbeskedet

Testat olika behandlingar

Enligt Daily Mirror pratade Jonnie också en del om att man inte ska fokusera för mycket på den prognos som läkarna kommer med. Hade han själv tagit det som en sanning tror han inte att han hade varit vid liv i dag.

– Om jag bara lyssnade på den prognos jag ständigt får skulle jag ligga hoprullad och gråta mig till döds, säger han.

I stället har han vänt sig till alternativa metoder och behandlingar, sådant som sjukhusen inte alltid erbjuder. Samtidigt har han lyssnat på vetenskapen, det är inget mumbojumbo.

Han har testat hyperbar oxygenterapi, intravenös C-vitaminbehandling och Reiki-behandling.

– Jag är så mycket mer öppensinnad nu. Förmodligen för att jag har en pistol mot mitt huvud. Jag både får och söker många olika sorters hjälp och det kommer jag att fortsätta med. Du måste titta på alternativ och göra din egen forskning, säger Jonnie.

Jonnie Irwing, en plats i solen
Jonnie med sina tre barn i cykellådan. Foto: Instagram/@jonnieirwintv

Tv-stjärnan har betonat vikten av att verkligen försöka vara positiv och njuta av det liv man har kvar.

– Åtminstone ger du människor hopp. Och som patient kan det få dig att leva flera veckor och månader längre. Den positiva attityden har gett mig dagar, veckor och många ögonblick med människor som mina barn, säger han.

Fick uppleva 50-årsdagen

Den 18 november fyllde programledaren 50 år. Det trodde han inte att han skulle få uppleva.

Han firade milstolpen med sin fru Jessica, 41, och barnen Rex, 5, och tvillingarna Cormac och Rafa, 3. De var på solig semester i Spanien.

– Jag trodde aldrig jag skulle vara här och uppleva detta, så jag är väldigt taggad, sa han i en intervju med Hello.

– Jag känner mig privilegierad över att kunna fira min födelsedag genom att titta på en blå himmel och ha sand mellan tårna. Jag hade en födelsedagsfest i början av året eftersom jag inte tänkte att jag skulle klara mig. Det var som att gå på sin egen begravning. En del skoj, en del dans. Men nu är jag här. Det är en jäkla seger, sa han.

Du är en sann hjälte och krigare, Jonnie. Det är många som ser upp till dig och önskar dig allt gott.

Hoppas du och familjen har det bra. Ta hand om varandra.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev