”En plats i solen”-Jonnies nya glädjebesked trots läkarnas dom – fått uppleva ännu en jul med familjen

Förra julen skulle ha blivit Jonnie Irwins sista. Läkarna trodde nämligen inte att den brittiske programledaren skulle överleva ytterligare ett år på grund av cancern som spridit sig till hjärnan.

Nu har han motbevisat alla.

Hoppas ni alla hade trevliga dagar och njuter av annandag jul, precis som man bör”, skriver han på Instagram.

När Jonnie Irwin, 50, gick ut med nyheten under förra hösten trodde han knappt att han skulle hinna uppleva julen 2022.

Den omåttligt populära programledaren, känd även i Sverige för program som ”En plats i solen” och ”En plats på landet”, hade drabbats av lungcancer under 2020 och två år senare hade den spridit sig till hjärnan.

Läs mer: ”En plats i solen”-Jonnie skickades hem för att dö – nya hjärtskärande orden om tunga sjukdomsbeskedet

– Inom loppet av en vecka från inspelningen fick jag veta att jag hade sex månader kvar att leva, berättade han för Hello i november förra året.

Jonnie Irwin, "En plats i solen"
Jonnie Irwin innan och efter sjukdomen. Foto: TV4/Instagram

Åkte på en sista resa

När han fyllde 49 den 18 november i fjol tog han frun Jessica på ”en sista resa” till Frankrike. Sönerna Rex, 5, Cormac och Rafa, båda 3, fick stanna hemma.

Genom allt detta har min fru stått vid min sida så jag tänkte att vi skulle ta oss till Paris över helgen. Vi kunde bara göra detta med hjälp av min familj, i synnerhet mina fantastiska systrar som släppte allt och har kört till oss för att ta hand om barnen. Vi har det fantastiskt. Tack så mycket”, skrev han på Instagram.

För The Sun berättade han att han var orolig över att förra julen skulle bli hans sista.

– Jag skulle ljuga om jag sa att julen inte kommer bli svår. Jag säger inte att det blir min sista, eftersom jag inte vet säkert. Jag vill vara här så länge jag kan, men det kan bli så. Jag vill bara glädjas av julen och tillbringa tiden med Jess och barnen, sa han då.

Motbevisade läkarna

Lyckligtvis stämde inte läkarnas prognoser. Det har varit ett tufft år för Jonnie, men visst står han upp än. Under 2023 har han testat många alternativa metoder för att bromsa sin cancer: C-vitamininjektioner, oxygenterapi i tryckkammare två gånger om dagen, proteinshakes och en helt ny diet signerad Jane McLelland, som skrivit ”Hur man svälter cancer”.

Jonnie Irwin semesterbild
Jonnie Irwin med sina söner och frun Jessica. Foto: Instagram

Han känner sig nu friskare än på länge.

I november firade han sin 50:e födelsedag, någonting han absolut inte trodde att han skulle göra för ett år sedan.

Familjen firade med en resa till Spanien.

– Jag trodde aldrig jag skulle vara här och uppleva detta, så jag är väldigt taggad, sa han i en intervju med Hello.

– Jag känner mig privilegierad över att kunna fira min födelsedag genom att titta på en blå himmel och ha sand mellan tårna. Jag hade en födelsedagsfest i början av året eftersom jag inte tänkte att jag skulle klara mig. Det var som att gå på sin egen begravning. En del skoj, en del dans. Men nu är jag här. Det är en jäkla seger, sa han.

Jonnie Irwins julhälsning

Det har även blivit en till jul i livet för ”En plats i solen”-profilen. Under juldagen publicerade han en bild på Instagram.

Det var ett tag sedan jag väntade utanför på att en pub skulle öppna, men en nytänd brasa och en öl var en välkomnande distraktion under den korta promenaden innan juldagslunchen”, skriver han och fortsätter:

Hoppas ni alla hade trevliga dagar och njuter av annandag jul, precis som man bör”.

Jonnie Irwin, puben
Jonnie Irwin på puben. Foto: Instagram

Åh, så härligt att du mår bättre, Jonnie. Vilken lycka att du fått uppleva ytterligare en jul med sin kära hustru och era fina pojkar.

Lycka till framöver och ta hand om dig. Vi är många som hejar på dig.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev