Erik Grönwalls känslosamma ord – hälsningen till donatorn som räddade hans liv: ”Jag älskar dig”

Artisten Erik Grönwall blev för en tid sedan äntligen friskförklarad från cancern efter en tuff kamp.

Något som inte hade varit möjligt utan bloddonationer.

På sin Instagram delar han nu med sig av sin stora tacksamhet, och beskriver hur glad han är över att han lyckats ta sig så här långt.

Det går aldrig att förbereda sig på att bli sjuk.

När beskedet kommer vänds hela ens värld upp- och ner och plötsligt blir allt en kamp om att överleva.

För artisten Erik Grönwall, som slog igenom 2009 i Idol med sin otroliga röst, kom cancerdiagnosen 2021. Det rörde sig om akut lymfatisk leukemi, blodcancer.

– Jag fick min diagnos i mars 2021, och då förändrades allt. Alltså hela 2021 var en kamp för att överleva, kampen mot cancer och allt som kommer med det, har han berättat i Nyhetsmorgon.

”Tacksamhet och lättnad”

Han delade då med sig av ett känslosamt inlägg på sin Instagram.

”Först och främst. Jag är oerhört privilegierad och tacksam att få leva i en tidsålder där en sjukdom som denna går att bota. Det har gjorts så mycket framsteg inom det här området. Min kropp reagerar bra på behandlingen, men det är en lång behandling och det kommer att bli den tuffaste utmaningen i mitt liv hittills, för mig och min familj. Psykiskt och fysiskt”, skrev han.

Därefter väntade en tuff kamp, mycket tid på sjukhuset och en lång väg mot att bli frisk igen.

Men som tur var kunde han friskförklaras samma år i september.

”JUST NU: 100% friska celler i min kropp. Ingen cancer upptäckt. Vet inte var jag ska börja för att uttrycka den tacksamhet och lättnad jag känner. Så det måste delas upp i separata inlägg. Men för nu: FUUUUUUUUUUCK YEEEEEEEEES !!! Firar med alkoholfritt öl och godis ikväll”, skrev han då.

Fina orden till donatorn

Nu har Erik hunnit fylla 36 år, och på sin Instagram delar han med sig av sin stora tacksamhet i ett mycket speciellt inlägg.

”Kära donator, jag vet inte vem du är men jag ville bara säga att tack vare dig fyller jag 36 år idag. Utan dig hade jag antagligen inte blivit 34. Jag kommer aldrig kunna tacka dig tillräckligt för att du gav mig livet tillbaka, men jag lovar att jag kommer använda det för att leva mitt bästa liv.

Vi kommer alltid att ha ett band till varandra. Jag har din blodtyp, jag har dina celler i min kropp. Jag älskar dig för all framtid. Så grattis till oss, vem du än är!,” skriver han.

Fansens reaktioner

I kommentarerna är det många som gratulerar artisten.

”Tack så mycket, donatorn!!! Grattis på födelsedagen, Erik”

”Ett enormt stort tack till donatorn som gjorde att vi fick behålla en av världens absolut bästa rocksångare, och stort grattis till dig på din födelsedag”

”Grattis till dig och livet! Ödmjuk, rolig, tacksam och GRYM sångare. Ha en underbar födelsedag!”

Så fint skrivet, Erik! Grattis i efterskott!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev