Foto: TV4/TV4

Erik Videgårds nya besked från läkarna – efter stora oron för hälsan: ”Misstänkt fläck i svalget”

Erik Videgård har varit öppen med att han för några år sedan drabbades av cancer, och om den tunga kampen mot sjukdomen. Nu kommer profilen med ett nytt hälsobesked.

Alla som någon gång drabbats, eller har en närstående som drabbats, av en livshotande sjukdom vet hur snabbt allt kan vändas upp och ner.

På bara några sekunder kan allt man drömt om och hela ens framtid förändras.

Det vet inte minst stjärnkrögaren och tv-kocken Erik Videgård, som ofta syns till i Nyhetsmorgon och TV4.

År 2010 fick han nämligen efter ett besked i samband med ett tandläkarbesök som hade varit svårt för vem som helst att ta in.

Erik Videgård
Foto: TV4

Erik Videgårds sjukdom

Han hade drabbats av cancer i munnen. En allvarlig diagnos som enligt Allas låg på en trea i en fyragradig skala.

Snart började en tuff kamp mot sjukdomen, och som tur var gick behandlingarna bra.

– De var väldigt skickliga, för i dag har jag smaksinnet intakt, ja snarast ännu bättre än innan. Men det beror nog också på att jag fick mat via sond under ett helt år, vilket gjorde att mina smaklökar fick vila. Jag känner en stor tacksamhet över att jag fick behålla min tunga. Det finns de med samma diagnos som tvingats operera bort hela eller delar av tungan, vilket hade varit förödande, har han sagt till tidningen i en intervju 2018.

Snart började han dock få problem med käken, och året efter att han fått sin diagnos blev det så pass illa att den gick av helt.

”Viktigaste att bli frisk och fungerande”

Efter det skapade läkarna en ny käke till Erik, med hjälp av ben och senor från hans vad.

Han har berättat att det ibland känts jobbigt att hans utseende förändrats, speciellt i början. Men trots det är han väldigt glad att det hela gick så pass bra som det gjorde.

– För mig var det viktigaste att bli frisk och fungerande. Så jag sörjer inte förlusten av min käke. Däremot är det en sorg att inte ha kontroll och känsel i underläppen. Det gör att jag inte längre kan glufsa i mig mat. Det går inte att trycka i sig en hamburgare till exempel, och det saknar jag. Det tar oändligt lång tid för mig att äta. Det som normalt tar tio minuter tar mig fyrtio. Jag har också lätt att sätta i halsen på grund av ärrbildning i strupen, vilket har som följd att jag ofta börjar hosta okontrollerat. Torra skorpor, nötter och liknande måste jag undvika, har han sagt till Allas.

Idag mår Erik som tur är bättre, och nu delar han med sig på sin Instagram av ett nytt hälsobesked.

Erik Videgårds nya hälsobesked

För en tid sedan upptäckte han nämligen en fläck i svalget, som undersöktes av läkare.

I ett inlägg delar han nu med sig av läkarnas ord i ett brev från sjukhuset.

”Hej Erik! Jag har nu fått svar på en mikroskopiska undersökningen. Det visar som tidigare- inga tecken på cellförändringar eller cancer,” står det i brevet.

”Så otroligt tacksam för den professionella vård vi får i Sverige. Det var en misstänkt fläck i svalget men allt var lugnt. Puh. Tack all vårdpersonal för att ni finns! Fuck cancer,” skriver Erik Videgård till inlägget.

I kommentarerna är det många som skriver hur glada de är för hans skull.

”Så glad för dig!!”

”Underbart besked”

”Så skönt!”

”Skönt med ett positivt besked”

Vilken oerhört lättnad. Vi är så glada att du mår bra, Erik!