Ernst Kirchsteigers stora steg i livet med hustrun Ulla – bekräftar familjelyckan: ”I en kärleksbubbla”

Han är aktuell med ditt nya renoverings- och inredningsprogram ”Hemma med Ernst”.

Men det är inte bara på karriärfronten som det går kanon för Ernst Kirchsteiger – även tv-profilens kärleksliv puttrar!

– Just nu är det väldigt starkt kärleksljus i mitt liv som jag är klok nog att vända upp hela min kropp emot för att ta emot så mycket som möjligt, säger han till Aftonbladet.

Under tisdagen visar TV4 det fjärde avsnittet av mysiga renoverings- och inredningsprogrammet ”Hemma med Ernst”.

Precis som vanligt får tittaren följa med mångsysslaren, allkonstnären och tv-profilen Ernst Kirchsteiger, 65, i hans kreativa hjärna medan han pysslar och fixar hemmavid.

Veckans avsnitt handlar om att man ska våga leka med färger hemma. Han tipsar om kulörter och tekniker som tar skapandet till nya nivåer.

Läs mer: Kritik mot Ernst Kirschsteiger efter snusket – agerandet väcker ilska: ”Ohygieniskt” 

– Det är ett program där man till stora delar känner igen sig: det är jag och mina tankar. Kanske att programmet upplevs som något lugnare och lite mer eftertänksamt tror jag. Det är lite spännande att vara lugn i de här tiderna när alla har så väldigt bråttom, har Ernst själv sagt i ”Nyhetsmorgon”.

Ernst Kirchsteiger i nya programmet "Hemma med Ernst". Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger i nya programmet ”Hemma med Ernst”. Foto: TV4

Tittarnas ord om ”Hemma med Ernst”

Eftersom det är mindre bygg och mer samtal än i 65-åringens tidigare produktioner har flera tv-tittare reagerat på det nya formatet.

Jag gillar Ernst och tittar på alla program många gånger men i kväll tyckte jag det var mycket prat. Det blir säkert bättre i nästa”, skriver en person på Facebook.

Kan vara utan. Tur man kan titta på andra program”, skriver en annan.

Men givetvis har han också många fans som älskar ”Hemma hos Ernst”.

Det är ett toppenprogram, Ernst är så mänsklig och bra på alla vis. Mycket intressant”, uttrycker någon.

Nog går det bra för Ernst Kirchsteiger i yrkeslivet alltid. Den ständigt aktuelle och omåttligt populäre programledaren fick nyligen sätta plusbetyg på olika delar av sitt liv i Aftonbladet.

Exempel på ämnen som betygsattes var karriären, framtiden, ekonomin och hälsan. Ernst är givmild med pluspoängen och sätter höga betyg på alla delar.

Ernst Kirchsteiger om kärleken till familjen

Även när det kommer till hans kärleksliv delar han ut fem av fem möjliga pluspoäng.

– Det är ju dels kärleken mellan Ulla och mig, men just nu befinner jag mig också i en kärleksbubbla med mitt barnbarn, med mina barn, deras familjer. Just nu är det väldigt starkt kärleksljus i mitt liv som jag är klok nog att vända upp hela min kropp emot för att ta emot så mycket som möjligt. För att det finns ett övermått av kärleken i vår familj just nu. Och det är jag så glad över. Och det här lilla barnbarnet… Hur söt kan en unge vara?, säger han till tidningen.

Han berättar att barnbarnet Elsie berikat hans liv så mycket sedan hon kom. Han älskar att skapa, måla och pyssla med henne – och få möjligheten att se livet ur ett barns ögon igen.

– Vet du, jag kan längta efter henne ibland så jag får ont. Jag har inte längtat efter någonting så mycket sen jag var barn tror jag, berättar han.

Samtidigt har Ernst numera förstått varför alla säger att det är så givande att umgås med sina barnbarn. Han har hört många prata om det förut, men det är inte förrän nu som han kunnat uppleva det på riktigt.

– Många säger att barnbarn är livets efterrätt. Det tycker jag inte är fallet i mitt liv, för jag tycker fortfarande att jag håller på med huvudrätten. Jag är nog inte i någon efterrättsposition än. Däremot så är mitt barnbarn kryddan i min huvudrätt, avslutar Ernst Kirchsteiger.

Vad fint sagt, Ernst! Att barnbarnen inte är efterrätten i sig, utan snarare en krydda till varmrätten.

Kärleken till ens barnbarn är speciell. Ta hand om dig själv och familjen nu.