Gunilla Persson klar för ”Eurovision” – detta ska hon göra under musikveckan: ”Jag kommer att…”

Sverige får uppenbarligen inte nog av Gunilla Persson. Nu får hon dessutom visa upp sig för resten av Europa.

Hollywoodfrun ska nämligen vara med under ”Eurovision”-veckan i Malmö.

Redan 2009 fick vi stifta bekantskap med Gunilla Persson, 65, för första gången. Då i TV3:s nya realityshow ”Svenska Hollywoodfruar”.

Hon blev omgående en stor profil och har varit både älskad och hatad av svenskarna sedan dess.

Läs mer: Han är pappan till Erika – nu avslöjas Gunilla Perssons okända och förmögna ex

Kanske tog hon ändå steget till att vara folklig i och med sin medverkan i årets ”Melodifestivalen”? Det var en riktigt stor överraskning att hon ens fick vara med i tävlingen – särskilt med tanke på att hon inte är en riktig artist.

Läs mer: Erika Persson sätter ner foten efter hatstormen – fått nog av påhoppen efter alla år: ”Det är tufft”

Men inte gjorde hon bort sig alls när hon framförde ”I won’t shake (La la Gunilla)” i sin deltävling i Växjö. Hon tog sig vidare till det nya kvalet, men inte till den stora finalen i Friends Arena.

Gunilla Persson Melodifestivalen
Foto: Johan Nilsson/TT

– Jag gjorde vad jag kunde och när man gjort allt man kan och inte kommit vidare, trots att det verkar som att jag faktiskt är mycket populär, vet jag inte vad jag ska säga. Det är upp till tittarna, sa hon till Aftonbladet efter uttåget.

Därför är hon med i ”Eurovision”

Trots att hon inte vann ”Melodifestivalen” kommer nu beskedet att Gunilla Persson ändå ska spela en roll i ”Eurovision” som äger rum i Malmö nästa vecka.

Men det är inte i den stora, internationella sändningen hon kommer att synas. Hon kommer få en helt annan roll.

Det är Malmö stad som arrangerar ”Eurovision”-veckan i Folkets park och där kommer det att hållas spelningar av olika kända artister mellan 4 och 11 maj.

Det stämmer. Jag kommer att vara i Malmö från den 5-10 maj med spelningar den femte och åttonde maj och med i SVT”, skriver hon på en Instagram Story.

Gunilla Persson story
Gunilla Perssons story på Instagram. Foto: Instagram

Många andra artister gästar

Andra kända artister som kommer stå på scen under ”Eurovision”-veckan i Malmö är Herreys, Drömhus, Pandora, Da Buzz och Arvingarna.

Finländske Käärijä och ukrainska Kalush Orchestra, som båda varit med i ”Eurovision” tidigare, gör internationella gästspel.

Malmö stad har fått jobba runt det faktum att ett 20-tal inbokade artister valde att hoppa av arrangemanget på grund av att Israel fått klartecken för att vara med i tävlingen – de bojkottar till följd av kriget i Gaza.

Vad kul att se dig i det sammanhanget, Gunilla. Du har verkligen tagit steget till att bli en riktig artist – du står på scenen ihop med andra kända musiker.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev