Erika Persson sätter ner foten efter hatstormen – fått nog av påhoppen efter alla år: ”Det är tufft”

Hela Sverige har kunnat ta del av Erika Perssons barndom med mamman Gunilla Persson. Under årens lopp har båda fått ta emot enorma mängder hat och elaka kommentarer från folk på nätet.

Nu sätter Erika ner foten ordentligt.

– Jag kommer ihåg när jag var typ femton och fick kommentarer från människor om min kropp eller att folk hittade på olika rykten. Jag menar: ”Vem är du? Skärp dig”, säger hon i ”Morgonpasset i P3”.

Vem hade kunnat ana att Gunilla Persson, 65, känd från ”Svenska Hollywoodfruar” skulle bli årets snackis i ”Melodifestivalen”?

Hennes bidrag ”I won’t shake (La la Gunilla)” har klivit upp på andraplats på Svensktoppen. Den har dessutom toppat flera Spotify-listor sedan den var med på tv.

Läs mer: Erika Perssons nya kärleksbesked – bryter tystnaden om hemliga privatlivet: ”Jag är ganska…”

Realityprofilen gick vidare till det nya kvalet från sin deltävling och väl där var det ändå hyfsat nära att hon tog sig hela vägen till finalen på Friends Arena som är lördagen den 9 mars.

VÄXJÖ, SVERIGE 20240218 Gunilla Persson med sin dotter Erika på lördagens efterfest i Konserthuset i Växjö efter deltävling 3 av Melodifestivalen 2024 i Vida Arena. Foto: Johan Nilsson / TT
Erika Persson och hennes mamma Gunilla Persson. Foto: Johan Nilsson/TT

”Det kommer med reality”

En person som åkt med från USA för att stötta Gunilla är hennes 21-åriga dotter Erika.

Hon är van att stå i rampljuset, även om det sällan är hon själv som är huvudfokuset.

– Vi är alla besvikna men det är som det är och jag tror att hennes låt kommer leva längre än ”Melodifestivalen”. Det är en konstig upplevelse, det är en cirkus, en falsk verklighet, en mani som händer, men det kommer med reality och tv, säger hon när hon är med i radioprogrammet ”Morgonpasset i P3”.

Ända sedan hon var liten har Erika Persson synts i ”Svenska Hollywoodfruar”, detta trots att det aldrig varit hennes beslut. Hon var 6-7 år när programmet hade premiär.

Fått ta emot mycket hat

Under årens lopp har både Erika och hennes mamma kritiserats av svenskar för hur de levt sina liv i Los Angeles.

De har fått mycket skit och hat på sociala medier.

– Det var en konstig upplevelse att bli kraftigt granskad i sociala medier. Jag kommer ihåg när jag var typ femton och fick kommentarer från människor om min kropp eller att folk hittade på olika rykten. Jag menar: ”Vem är du? Skärp dig”, säger hon.

– Det är tufft att se för vi alla är connectade, vi är alla en. Att se det ansiktet på mänskligheten är intressant, fortsätter hon.

Bra att du står på dig, Erika. Det är aldrig okej med hatiska och nedsättande kommentarer.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev