Hanna Hedlunds bråk med ex-maken Martin Stenmarck – okända konflikterna: ”Gå vidare”

För tre år sedan gick artistparet Hanna Hedlund och Martin Stenmarck isär. Nu berättar hon om hur hon löser konflikterna som uppstår med ex-maken.

– Det är så man blir hel efter en skilsmässa också. Det handlar om att släppa oförrätter. Gå f*cking vidare i ditt liv, säger hon i podden ”Jessica & Hanna – Å andra sidan”.

Ett tag var de ett av Sveriges hetaste kändispar. Två snygga, framgångsrika artister som tävlade i ”Melodifestivalen”, släppte hitlåtar och syntes överallt på tv.

Trots att Hanna Hedlund, 48, och Martin Stenmarck, 51, bara var gifta i fem år var de tillsammans mycket längre än så. Ungefär 23 år var de ett kärlekspar.

Läs mer: Hanna Hedlunds kärleksbesked – bekräftar nya partnern efter skilsmässan: ”Känns bra”

Hanna Hedlund
Hanna Hedlund. Foto: TV4

Dessutom har de tre barn ihop, födda 2004, 2006 och 2012.

I juni 2021 meddelade paret att de hade gått skilda vägar.

Hanna Hedlunds bråk med exet

I det senaste avsnittet av Hannas podcast ”Jessica & Hanna – Å andra sidan”, som hon har tillsammans med vännen Jessica Wahlgren Norman, pratar hon om hur det är att ha konflikter med personer i sin närhet, exempelvis familjemedlemmar…

… eller tidigare makar.

Hon glider då in lite på ämnet hur man tar sig igenom en skilsmässa och hur man sedan ska tänka för att undvika bråk med sin ex-partner.

– Det är så man blir hel efter en skilsmässa också. Det handlar om att släppa oförrätter. Gå f*cking vidare i ditt liv, säger Hanna i podden.

”Kommunicera på ett schysst sätt”

Hon berättar vidare om sina egna erfarenheter med exet Martin Stenmarck. Framför allt pratar hon om hur det är att tvingas ha en relation med någon som man egentligen vill umgås mindre med, till exempel för att man har barn ihop.

– Jag tar ansvar för min del av den här relationen. Resten, 50 procent, som är hans ansvar det försöker jag och inte gå in i. Punkt. Så när jag tycka så här att: ”Så där skulle jag aldrig jag har gjort”, nej men jag gör inte så. Och det är bara det jag kan ta ansvar för. Även om jag tycker att han gör fel och knas, säger hon och fortsätter:

STOCKHOLM 20160906 "Stjärnklart"-konceptet är inne på sitt 30:e år. Martin Stenmarck är en av deltagarna i showen 2016. Foto: Janerik Henriksson / TT
Martin Stenmarck. Foto: Janerik Henriksson/TT

– Jag kan påpeka det om jag tror att någon far illa av det. Eller om jag själv känner att: ”Det där är inte okej”, eller: ”Jag behöver få den här informationen”, då försöker jag kommunicera det. Men man kan kommunicera det på ett schysst sätt. Inte på det där taggiga sättet som man gör om man är i känslan.

Det är aldrig lätt att ta sig igenom en separation. Det finns många känslor som ligger och pyr i det dolda, ibland tar det tid att ta sig vidare.

All lycka till i framtiden, Hanna och Martin.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev