Här ryker Jenny och GW ihop – mitt i direktsändning: ”Djupt orättvist”

Leif GW Persson och Jenny Strömstedt är några av Sveriges mest kända tv-profiler och syns nu tillsammans i programmet ”Brottsjournalen” i TV4. I programmet, som premiär i början på oktober, lyfts nya och gamla brott fram som intresserar professorn.

Men nu har Jenny och Leif GW rykt ihop mitt i direktsändning i Nyhetsmorgon.

 

Den folkkäre kriminologen och författaren Leif GW Persson är en av Sveriges mest omtyckta personer och har skapat mängder med rubriker. Och för inte så länge sedan kom beskedet som fick hela svenska folket att jubla, den folkkäre författaren meddelande nämligen att han hade skaffat ett Instagram-konto.

Han hade tidigare hållit sig undan från sociala medier men bestämde sig alltså nyligen för att starta ett Instagram-konto. Han la ut en video där han förklarade beskedet.

– Jag heter Leif GW Persson och jag har aldrig varit särskilt intresserad av att vara med på sociala medier. Det beror mest på att jag är en gammal stöt som inte orkar lära sig nya saker, men en av mina nära medarbetare hon påpekade då för mig att det kanske vore hög tid att jag gjorde något åt den saken. Att exempelvis starta ett Instagramkonto, säger han i klippet.

View this post on Instagram

Instagram har äntligen fått professorn på sin sida!

A post shared by Leif GW Persson Official (@leifgwperssonofficial) on

Och nu har det uppstått en liten het potatis mellan Leif GW Persson och Jenny Strömstedt i direktsänbing i Nyhetsmorgon. Leif GW Persson har på kort tid redan fått över 70 000 följare på sitt Instagram-konto. Men han är lite besviken på att Jenny Strömstedt har över 180 000 följare, det vill säga tre gånger så många följare som han själv har.

Leif GW Persson
Foto: Wikipedia Commons

I en video som Nyhetsmorgon har lagt upp sin Instagram berättar Leif GW Persson över sin besvikelse över att ha färre följare.

”Jag är en hårt drabbad man. På Instagram så har Jenny tre gånger så många följare som jag. Jag upplever det som djupt orättvist, snälla!”, säger Leif GW Persson.

Kanske är detta något som ligger och gnager kriminalprofessorn ordentligt. Vad tycker du om kampen mellan Leif GW Persson och Jenny Strömstedt och deras sociala medier? Vems sida står du på? Dela gärna artikeln med dina vänner så att de också får ta del av detta.