Helena Bergström väljer att omfamna rynkorna – därför vägrar hon skönhetsingrepp: ”Viktigare än någonsin”

Den enormt folkkära skådespelerskan och regissören Helena Bergström har nyligen fyllt 60 år.

Men åldern och de medföljande rynkorna är något som stjärnan omfamnar.

Helena Bergström Nutley är en av våra största stjärnor och genom åren har hon gett oss oslagbara rollprestationer i mängder av filmer, tv-serier och teaterpjäser.

Hennes debut kom så tidigt som 1978 då hon medverkade i tv-serien ”Hem, ljuva hem” som regisserades av hennes far – Hans Bergström.

Helena Bergström
Foto: Hans T Dahlskog/TT

Efter att ha tagit examen från Scenskolan i Stockholm 1988 så skulle det inte dröja länge förens karriären fick en rejäl skjuts.

Helenas genombrott kom 1989 då hon bland annat var med i filmen ”1939”, där hon spelade mot kollegor så som Per Morberg, Ingvar Hirdwall och Anita Ekström.

En kort stund senare så upptäcktes hon av regissören Colin Nutley, vilket kom att bli starten på ett långt samarbete – och även en lång kärleksrelation.

Helena Bergström fick huvudrollen i Colin Nutleys kultklassiker ”Black Jack”, och sedan dess har succéerna bara fortsatt. Vi har sett Helena i klassiker så som ”Änglagård”, ”Under solen”, ”Heartbreak Hotel” – bland mycket annat.

På senare år så har Helena även ägnat sig åt regi. Nu senast är hon aktuell med teaterpjäsen ”Sakarias spyor”.

Helena Bergström om åldrandet

Nyligen fyllde Helena Bergström 60 år, men det är inget som tycks bekymra stjärnan.

– Någonstans är det ganska befriande. Jag har hållit på i över 40 år och det har gett mig både redskap och kunskap. Åldern gör att man kan omfamna det, säger Helena Bergström till Aftonbladet.

Och Helena har inga planer på att lägga karriären på hyllan. Tvärtom tycker hon att det är extra viktigt att visa upp sig framför kameran nu.

– För mig känns det viktigare än någonsin att synas framför kameran och visa rynkorna. Jag håller inte på med botox och sådant, utan är i den ålder som jag är i. Det är klart att det är lite tufft ibland att se hur man förändras utseendemässigt. Men då brukar jag tänka på Marie Göranzon som är det vackraste som finns framför en kamera. Så vill jag också bli, säger Helena till Aftonbladet.

helena bergström
Foto: TV4

Du är alltid lika strålande och vacker Helena! Hoppas att vi får se dig i mängder av produktioner under många år framöver!

Vad tänker du om Helenas tankar kring sitt åldrande? Skriv gärna en kommentar på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev