Hyacinth Bucket visar sig offentligt för första gången på flera år – så ser ”Skenet bedrar”-stjärnan ut idag

Brittiska humorserien “Skenet bedrar” var en av 90-talets mest populära på tv. Där fick tittarna följa den hispiga medelklasskvinnan Hyacinth Bucket, som gjorde allt för att bli en del av den fina överklassen. Rollen spelades av Patricia Routledge, som hållit sig undan rampljuset de senaste åren. 

För en tid sedan gjorde den folkkära skådespelerskan sitt första offentliga framträdande på flera år. Såhär ser hon ut idag. 

På 90-talet visste alla vem “Hyacinth Bucket” var. Den underhållande karaktären i humorserien “Skenet bedrar” gjorde serien hyllad och älskad av miljontals. 

Serien sändes mellan 1990 och 1995, och fick totalt fem säsonger. Medverkade gjorde också Josephine Tewson, som spelade Elizabeth, och David Griffin, som spelade Emmet. 

Texten fortsätter efter bilden

Bild från "Skenet bedrar". Foto: TV4
Bild från ”Skenet bedrar”. Foto: TV4

Motspelerskan Josephine gick bort tidigare i år, 91 år gammal. 

Hyacinth Bucket försvann helt

Patricia Routledge har hunnit fylla 94 år, och de senaste åren har hon valt att hålla sig undan både rampljuset och offentliga sammanhang. 

Efter att ha dragit sig undan i fem år bröt dock skådespelerskan mönstret för att delta i en ceremoni vid London’s Freemason Hall under veckan. 

Anledningen var att Patricia skulle tilldelas en utmärkelse som innebar ett hedrande medlemskap i Royal Academy av musik. 

“Glad att få träffa den underbara damen Patricia Routledge, som från och med idag tilldelas hedersmedlemskap på Royal Academy of Music”, skrev författaren Nula Suchet, som också närvarade. 

Så ser hon ut idag

Patricia var elegant klädd i en turkos kreation med vit topp och pärlhalsband under. Självklart bar hon också den ikoniska hatt och mantel som symboliserar hedersutmärkelsen. 

Stjärnan, som idag är 94 år, satt i rullstol under ceremonin, men var pigg och glad i övrigt, vilket också syns på bilderna från tillställningen, som tidningen The Sun publicerat. 

Ceremonin var Patricia Routledges första offentliga på fem år, vilket många tyckte var stort. 

“Fru Patricia Routledge från SKENET BEDRAR hedrades vid en speciell ceremoni i Londons Freemason Hall den 14 juli 2022 och gjorde 93-åriga skådespelerskans första offentliga framträdande på fem år”, skrev författaren Charles Tranberg på sin Facebook efteråt.