Inger Nilssons ärliga ord om rollen som ”Pippi” – förstört hennes kärleksliv: ”Ingen hit”

När Inger Nilsson var barn blev hon Pippi Långstrump med hela världen.

Men succén som barn blev till ett kändisskap som följt med henne genom hela livet.

– Jag tänkte bara ”snälla, snälla ge mig en enda stund på jorden då jag kan få vara min mammas dotter. Ingenting annat”, säger hon i Sommar i P1.

Inger Nilsson, 62, har haft ett aningen unikt liv. Som barn spelade hon Pippi Långstrump i de klassiska filmerna och sedan dess har hon vigt livet åt skådespeleriet.

Men det har inte bara varit en dans på rosor för Inger Nilsson som genom hela livet fått förlika sig med att alla förknippar henne med Astrid Lindgrens älskade karaktär.

Under söndagen sommarpratade Inger Nilsson i Sommar i P1. I programmet berättar hon om relationen till Astrid Lindgren och kändiskapet som ung. Men hon passar även på att öppenhjärtat berätta om hur rollen hon haft som barn, påverkat hela hennes liv.

Pippi Långstrump
Foto: Jan Collsiöö/TT

Rollen har förföljt henne

Att genom hela livet förknippas med en rollfigur hon gjorde som liten flicka har varit tufft. Vilket även Aftonbladet skrivit om.

När Inger, flera år efter rollen, tog examen från scenskolan i Göteborg var det inte helt lätt för henne att få jobb. Många ansåg att hon var alldeles för förknippad med Pippi Långstrump och att de inte kunde låta ”Pippi” spela deras roller.

Även i privata sammanhang har folk haft svårt att skilja på vem som är Pippi och vem som är Inger Nilsson. Vid flera tillfällen under sommarpratet berättar skådespelerskan om situationer då hon bara önskat att någon kunde se henne för den hon är.

Som på hennes mammas begravning när en man kom fram till henne och bad om en autograf till sitt barnbarn.

– Jag tänkte bara ”snälla, snälla ge mig en enda stund på jorden då jag kan få vara min mammas dotter. Ingenting annat”, berättar hon i programmet.

Inger Nilsson
Foto: Berit Roald/TT

Kärlekslivet har drabbats

Men även hennes kärleksliv har påverkats av rollen hon spelade som barn. Idag lever Inger ensam och några egna barn har det inte blivit. 

En av anledningarna till ensamheten menar Inger har varit bakgrunden som Pippi – som alltid gjort omständigheterna svårare när hon försökt knyta nya relationer.

– Det är förresten ingen hit på äktenskapsmarknaden att ha varit barnstjärna eller kändis överhuvudtaget och dessutom, ju äldre man blir desto färre bra män finns det kvar. I alla fall män som kan se bortom allt det här med kändisskapet för det måste man när det gäller mig, berättar hon i sommarpratet.

Men även om hon sedan en tid tillbaka släppt tanken på att bli mamma så har hon fortfarande kvar hoppet om att finna kärleken.

– Händer det så händer det, det finns ett lock till varje kastrull, man måste bara rota lite i grytskåpet, säger Inger Nilsson.

Har ni lyssnat till Ingers sommarprat? Vad tyckte ni om det? Lämna gärna en kommentar på Facebook!