Foto: Janerik Henriksson & Erik Simander/TT

Intima beskedet till Björn Skifs – drömdejten på alla hjärtans dag: ”Hög mysfaktor”

”Håll mitt hjärta” sjöng Björn Skifs – och det är det många som kan tänka sig.
Nu har den folkkäre och lyckligt gifte artisten utsetts till drömdejt av svenska 50-pluskvinnor.
– När svenska kvinnor själva får välja drömdejt är det folkkära personligheter med hög mysfaktor som står i topp, säger Anna Övergaard på hotellkedjan Countryside Hotels.

Att Björn Skifs, 74, är omtyckt har förmodligen de flesta räknat ut.

Nu står det dessutom klart att han är så pass populär att svenska 50-pluskvinnor utsett honom till sin absoluta önskedejt, om de får drömma fritt, på alla hjärtans dag.

Detta slås fast i en ny undersökning gjord av hotellkedjan Countryside Hotels.

– Björn Skifs har en förmåga att ständigt vara aktuell och trots ett tufft 2021 för artister släppte han både en julskiva och valdes in i Swedish Hall of Fame, säger Anna Övergaard på Countryside Hotels i ett pressmeddelande.

STOCKHOLM 20170711 Björn Skifs i publiken under Allsång på Skansen 2017. Foto: Erik Simander/TT

Hotellkedjan har genomfört den trevliga men också delvis intressanta undersökningen under vintern sedan årsskiftet. Svar uppges ha kommit in från 570 svenska kvinnor som alla är över 50 år – och när de får välja, då är det en riktigt folkkär artist och skådespelare som står högst på önskelistan.

Björn Skifs svenska 50-pluskvinnors drömdejt

Björn Skifs har fått flest röster på frågan vem som de skulle vilja tillbringa en dejt tillsammans med på alla hjärtans dag, 14 februari. Den extremt mångsidige underhållaren har ända sedan mitten på 1960-talet varit en självklar stjärna i branschen. ”Michelangelo-”, ”Det blir alltid värre framåt natten”- och ”Håll mitt hjärta”-sångaren har genom åren rönt stora framgångar på scenen med bland annat dubbel vinst i Melodifestivalen 1978 respektive 1981.

Dessutom har han underhållit svenska folket på vita duken i form av skådespelare i klassiker som ”Strul” och ”Drömkåken”.

För sin långa och framgångsrika karriär har han bland annat fått ta emot Karamelodiktstipendiet och erhållit medaljen Litteris et Artibus av kung Carl XVI Gustaf.

Nu hyllas han alltså återigen med att utses till drömdejt på Alla hjärtans dag.

– När svenska kvinnor själva får välja drömdejt är det folkkära personligheter med hög mysfaktor som står i topp, säger Anna Övergaard.

Skifs är sedan 1988 gift med sin älskade hustru Pernilla Skifs, som arbetar som regissör och koreograf, bland annat med makens föreställningar. De har genom åren också synts till i flera tv-sammanhang.

LÄS MER: Björn Skifs stora kärlekslycka med Pernilla – efter hårda kritiken

– Jag har haft tur i mångt och mycket, men den största turen är att jag träffade Pernilla – och framför allt att hon ville ha mig, sade Skifs i somras till Aftonbladet.

STOCKHOLM 2012-09-19 Björn Skifs med fru Pernilla anländer till galapremiären på After Darks nya krogshow på Hamburger Börs i Stockholm 2012. Foto: Janerik Henriksson/TT

Även Tareq Taylor och Tomas Ledin högt på listan

Andra kända namn som finns med på drömlistan över alla hjärtans dag-dejter från 50-pluskvinnorna inkluderar årets succé-julvärd Tareq Taylor, 52, och Tomas Ledin, som snart firar 50 år som artist och 70-årsdagen med en jubileumskonsert i Avicii arena.

– Många av personerna på topplistan har synts mycket på sistone, exempelvis Tarek Taylor som var årets julvärd och Tomas Ledin med sin kommande jubileumskonsert efter 50 år som artist.

Här är hela topplistan över drömdejten på Alla hjärtans dag – om 50-pluskvinnorna får bestämma:

  1. Björn Skifs, artist
  2. Tareq Taylor, tv-kock
  3. Tomas Ledin, artist
  4. Mark Levengood, programledare
  5. Peter Jöback, artist

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar!