Janne Schaffers sista möte med Lasse Berghagen glömmer han aldrig – stora sorgen: ”Väldigt rar och god vän”

Sorgen efter Lasse Berghagens bortgång berör oss alla. Nyheten nådde media under torsdagen och sorgen ligger nu som en svart filt över landet.

Nu berättar gitarristen och artistkollegan Janne Schaffer om känslorna efter beskedet om Lasses död.

Det var på torsdagen som vi nåddes av den tragiska nyheten om att Lasse Berghagen gått ur tiden.

Vi är många som sörjer Lasses bortgång denna dag. Han var en person med stort hjärta och stor talang som berört miljoner människor under sitt liv.

LÄS MER:

När Newsner når artistkollegan Janne Schaffer på telefon en stund efter att beskedet nåt media så har han också hunnit ta del av den sorgsna nyheten.

– Jag minns honom som en väldigt rar och god vän, säger Janne Schaffer till Newsner.

Lasse och Janne har under karriären jobbat mycket ihop under olika sammanhang, både i musikstudios och även när Lasse ledde Allsång på Skansen.

– Jag jobbade ju med Lasse flera gånger. Jag är med på bland annat ”En kväll i juni”, ”Jennie, Jennie”, ”Jag har köpt mig en akustisk gitarr”.

Minnena med Lasse

Janne har många fina minnen från Lasse. Tillsammans var de båda med i Sällskapet Stallbröderna – ett ordernsällskap för skådespelare och nöjesprofiler. Det var också där som de två träffades för sista gången för några år sedan.

– Där träffades vi flera gånger. Jag kommer ihåg den sista gången jag träffade honom så ville jag höra storyn om hur han han skjutsade Bob Dylan.

Janne delar med sig av historien som Lasse berättade den sista gången de sågs. Den handlar om den gången då Lasse Berghagen för många år sedan fick i uppdrag att skjutsa Bob Dylan från Hotell Flamingo i Stockholm till konserthuset.

– Det är mäktigt att en gigant inom svensk musik och en av Amerikas giganter har mötts. Lasse var väldigt stolt över det, säger Janne Schaffer till Newsner.

LÄS MER:

Janne minns Lasse som en väldigt fin människa.

– Sverige blir tristare nu när han inte finns med oss längre. Men jag hoppas att hans musik kan fortsätta att sprida glädje. Jag har ju spelat med väldigt många artister men Lasse är en av de som jag sätter väldigt högt. Jag är väldigt stolt över att jag fick vara med och spela med honom, säger Janne Schaffer.

– Han har tillfört mycket till den svenska musikskatten och betytt mycket för många. Han var en varm människa med mycket hjärta och mycket glädje. Det är en förlust, det är det.

Det är fina ord du ger om Lasse, Janne.

Vila i frid Lasse. Ett helt land saknar dig.