Jenny Strömstedts känslosamma ord till svenska folket – varma tacket efter stödet i sorgen

Jenny och Niklas Strömstedt är två av våra mest folkkära profiler, och för en tid sedan var sorgen stor för paret när deras älskade katt Kerstin somnade in för sista gången.

Det har nu passerat några tuffa veckor och på Instagram delar Jenny med sig av ett stort tack, efter alla kondoleanser och det fina stödet från svenska folket.

– Tack från djupet av våra hjärtan för alla omtänksamma brev, små presenter, teckningar och tankar efter katten Kerstins död, skriver hon.

Jenny och Niklas Strömstedt är båda väldigt omtyckta personer och idag är de utan tvekan två favoriter hemma i de svenska hushållen.

STOCKHOLM 20220524 Niklas Strömstedt och Jenny Strömstedt anländer till Polarpriset 2022 som delas ut på Grand Hotel i Stockholm på tisdagen. Foto: Jessica Gow / TT
Foto: Jessica Gow / TT

Men förutom deras egna kändisskap har även parets älskade katt, Kerstin, blivit mycket uppmärksammad.

Gjorde lite av varje

Bland annat har hon synts till i deras program ”Tillsammans med Strömstedts” såväl som på deras sociala mediekonton. Under livet hade hon också en egen Instagram och hann även debutera som kattförfattare.

Att Kerstin har varit oerhört älskad och viktig för Jenny och Niklas råder inga tvivel om.

Dog i slutet av oktober

Smärtan var därför stor den 23 oktober när hon lämnade jordlivet bakom sig.

”Tack älskade lilla katt för allt du givit vår stora bonusfamilj under nästa elva år. Kittet. Larvet. Buset. Den varma tunga kroppen som vilade på min arm varje natt och blev ett ankare i orostimmar.

Du var showtime, mys och en dörröppnare till samtal när orden inte ville hitta fram hos både stora och små. Jag var inte beredd på att du skulle lämna oss redan och tomheten ekar. Det gör ont. Nej, du var inte bara en katt och det vet alla som förlorat ett älskat husdjur,” skrev Jenny då på Instagram.

Jenny Strömstedt
Foto: TV4

”Kommer att sakna henne oändligt”

Även Niklas skrev några rader om den stora saknaden.

”Igår kväll for hon till katthimlen, älskade Kerstin. Vi kommer att sakna henne oändligt mycket. Hennes krafs på tröjan när hon ville komma innanför, hennes nyfikenhet, hennes kloka blick som hade svaren på det mesta, hennes krokiga morrhår, hennes lilla, tunna men mycket uppfordrande jamande.

Hennes längtan efter närhet och hela hennes väsen som gjorde livet så mycket gladare. Hon har lärt mig så mycket både om mig själv och om världen runt omkring. Var rädd om dig så länge Kärran – vi ses längre fram”

I samband med Kerstins död var det många som kunde känna igen sig i parets sorg.

Ska aldrig mer skämmas

Många har delat med sig av sina egna berättelser om sina saknade husdjur, eller skickat en symbolisk gåva i den tuffa tiden.

Detta är något som de är väldigt tacksamma över och Jenny förklarar nu att det hjälpt henne inse att det inte finns något att skämmas över när det kommer till sorgen efter ett husdjur.

”Tack från djupet av våra hjärtan för alla omtänksamma brev, små presenter, teckningar och tankar efter katten Kerstins död. Jag är usel på att gå till brevlådan så alla får inte svar direkt men känn er träffade, vi ser allt.

Tack också för alla berättelser om det egna alldeles särskilda husdjuret som var en viktig del av livet, och den stora sorgen efteråt. Min lärdom efter att ha läst över tusen meddelanden ni skrivit: fortsättningsvis bekräftar vi varandra i känslan av förlust också efter ett husdjur. Sorgen kan vara stor, men skämmas över den, det gör vi aldrig mer”

Vila i frid, fina Kerstin!