Jessica Anderssons skräckupplevelse i utlandet – blev rånad efter inspelning: ”Panikångest”

Det är en hemsk upplevelse i sig att bli utsatt för ett brott hemma i Sverige. Artisten Jessica Andersson har dessvärre fått uppleva hur det är att bli rånad mitt på gatan i Brasilien.

Hon berättar om händelsen – som inträffade i Rio de Janeiro efter att hon medverkat i inspelningarna av Över Atlanten – i lokaltidningen TTELA.

– Man är glad att man har livet i behåll, att man inte blev skadad, säger hon till tidningen.

49-åriga Jessica Andersson slog igenom 2002 i musiktävlingen Fame Factory som sändes på tv. Därefter bildade hon duon Fame med Magnus Bäcklund och tillsammans vann de Melodifestivalen 2003 med låten Give me your love.

Sedan dess har Jessica Andersson varit en av de artister som mest frekvent synts i ”Mellon”. Hon har nämligen varit med totalt åtta gånger.

Hon har även släppt tre album, skrivit en självbiografi, varit en återkommande deltagare i Diggiloo-turnén och 2011 vann hon Let’s dance.

Nu är hon aktuell som en av de sex deltagarna i Discovery-programmet Över Atlanten som ska sändas 2024. Tillsammans med Anders Öfvergård, Malin Gramer, Tobias ”Tobbe trollkarl” Blom, Hampus Hedström och Björn Kjellman ingår hon i besättningen på en båt som ska segla över världshavet.

Läs mer: Jessica Anderssons ultimatum – då gör hon slut med kärleken: ”Om han…”

Var ute till havs i 21 dagar

I slutet av förra veckan nådde deltagarna fastlandet för första gången på flera veckor. Då skrev Jessica Andersson på Instagram att hon var vid liv och att de hade klarat sitt uppdrag.

Hon valde att stanna i Brasilien efter ankomsten för att njuta av tiden med vänner och familj. Efter 21 dagar ute till havs såg hon fram emot lite avkoppling och härliga upplevelser i Rio de Janeiro.

GÖTEBORG 20180210 Jessica Andersson – Party Voice i deltävling 3 under repetionerna på Malmö Arena inför lördagens tredje deltävling i Melodifestivalen. Foto Johan Nilsson / TT
Jessica Andersson. Foto Johan Nilsson/TT

Då inträffade en otroligt tråkig och hemsk sak. Under fredagskvällen blev hon nämligen rånad. Andersson berättar mer om händelsen i lokaltidningen TTELA (före detta Trollhättans Tidning – Elfsborgs Läns Allehanda).

– Jag blev jättechockad och jätteskärrad och fick panikångest när det hände. Men sen börjar man tänka på vad som kunde ha hänt. Det är ju en telefon ändå. Man är glad att man har livet i behåll, att man inte blev skadad, säger hon till tidningen.

Jessica Andersson: ”Jävligt traumatiskt”

Det var när Jessica Andersson stod utanför sitt hotell och skulle beställa en taxi som två män kom upp bakom henne och snodde hennes telefon. Hon har nu fått spärra kort och sitt abonnemang.

Först tyckte hon givetvis att det hela var otäckt. Men nu när det gått ett par dagar har hon lugnar ner sig.

– Det var jävligt traumatiskt. De kunde haft kniv, pistol eller vad som helst liksom. Jag var väldigt skärrad i går kväll, men i dag känns det lite bättre, säger hon.

Usch, vad obehagligt! Vilken tur i oturen att du är oskadd, Jessica. Hoppas att allting löser sig och att du trots detta hemska får en fin semester i Brasilien.