Jill Johnson: fästman, skilsmässa, karriär, ålder, barn

Jill Johnson är en av våra mest folkkära svenska artister och hon slog igenom redan som ung. Stjärnan har briljerat i Melodifestivalen, släppt mängder av härlig musik och gjort stor succé med ”Jills Veranda.” Men bakom rampljuset är hon också en kärleksfull mamma, och sedan 2018 tillsammans med fästmannen Mattias Elg.

År 1998 tog Jill Johnson svenska folket med storm när hon ställde upp i Melodifestivalen och sjöng ”Kärleken är.” Med sin vackra röst lyckades hon kamma hem en vinst i tävlingen, och blev snabbt namnet på allas läppar.

Stjärnan representerade sedan Sverige i Eurovision Song Contest där hon hamnade på en 10:e plats, men karriären hade bara börjat för den då 25-åriga Jill.

Resten är, som man brukar säga, historia.

Jills veranda, Jill Johnson, ny sänsong
Jill Johnson tar emot artistkollegan Frida Hyvönen som aldrig varit i Nashville innan. Foto: Michael Wall /SVT

Under många år har vi fått följa countrysångerskan i programmet ”Jills veranda.” Men hon har även medverkat i ”Så mycket bättre,” stått på stora scener, släppt mängder av musik och synts till i diverse olika format.

Firade 50-årsdagen

Hur gammal är Jill Johnson?

Under våren fyllde Jill 50 år, något som minst sagt firades rejält.

Hon hyllades då med tre konserter på Malmö Live. Medverkade gjorde hon själv, Malmö SymfoniOrkester, dirigent och arrangör Anders Berglund och storbandsmusiker.

I samband den stora dagen berättade hon för Kristoffer Triumf i podcasten Värvet hur hon tänker kring åldrandet.

– Jag märker hur 5.0, eller 50, är en ålder man ska känna mycket kring. Men jag kan säga att rent karriärmässigt, så ligger jag ju i en genre där ålder absolut inte är en nackdel så där känner jag ingen stress. Som kvinna känner jag fortfarande att jag duger. Känns skönt, är inte så intresserad, eller alls, av några ingrepp på något sätt. som inte har med funktion att göra i alla fall. Sedan ser jag fram emot den harmonin som börjar smyga sig in. Jag ser fram emot det och så finns det en anledning att fira livet i sig och det är också så klyschigt att prata om men jag har vänner som kämpar för sitt liv med bröstcancer så jag känner liksom att det är coolt att få bli äldre, sade hon då.

STOCKHOLM 20170815 Artisten Jill Johnson i publiken under Allsång på Skansen. Foto Janerik Henriksson / TT

”En liten ångest”

I samma intervju förklarade hon att det trots detta finna vissa orosmoment, gällande bland annat hur länge kroppen ska fungera och vara pigg.

– En liten ångest. Den dödsångest jag bär på eller att jag tittar på tid är att mina barn inte ska hinna bli vuxna innan jag försvinner. Det är också en sådan grej. Och att min yngsta dotter skaffar barn och sådär, hur länge får man vara med? För jag började så sent. Ja, ett deppigt sätt att avrunda det men annars tycker jag nog ändå att det är mest skönt faktiskt.

Läs mer: Tommy Körbergs kyliga svar efter Jill Johnsons kritik – stjärnan vägrar backa: ”Jag hade ju rätt”

Jill Johnsons barn

Jill Johnson har två barn från sitt äktenskap med ex-maken Håkan Werner: Havanna, 18, och Bonnie, 13.

Döttrarna dyker upp då och då på Jills sociala medier, där många fans tidigare har påpekat hur lika de är varandra.

Jill Johnson, barn, Havanna
Jill Johnson och äldsta dottern Havanna. Foto: Instagram/ @jilljohnsonmusic

Nyligen tog äldsta dottern Havanna studenten, och då passade stjärnan på att dela med sig av några varma ord på Instagram.

”Hon har tagit studenten och det med bravur! Så glad och stolt över hur du ägt din gymnasietid, och att du och dina fina vänner haft så mycket roligt på vägen. Fortsätt att vara du, du varma, omtänksamma och fina tjej. Som vi älskar dig! GRATTIS,” skrev hon då.

Även Bonnie fick en kärleksfull hyllning av sin mamma i början av året när hon fyllde år.

Älskade, vackra Bonnie. Grattis på din födelsedag. -13 år idag och tonåring! Vi är så stolta över dig, du coola, modiga och roliga tjej!,” skrev hon.

Jill Johnson, dotter Bonnie
Jill Johnson och yngsta dottern Bonnie. Foto: Instagram/ @jilljohnsonmusic

Skilsmässan med Håkan Werner

Vad gäller äktenskapet med Håkan Werner så valde paret för några år sedan att gå skilda vägar, efter 20 år ihop.

STOCKHOLM 20150609 HÂkan Werner och Jill Johnson anl‰nder till Polarpriset 2015 som delas ut p Konserthuset i Stockholm p tisdagen. Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300

Men 2018 hittade Jill kärleken på nytt i Mattias Elg.

I Carina Bergfeldts talkshow har hon tidigare berättat hur det gick till när paret träffades.

– Vi träffades en tid där jag hade varit otroligt ledsen och jag sörjde mitt förra äktenskap, och börjat komma upp lite ur den värsta ledsamheten och börjat blicka lite över horisonten, sade hon då.

Läs mer: SVT:s härliga glädjebesked om ”Jills veranda” – planerar ny säsong av tittarfavoriten

Jill Johnsons fästman Mattias Elg

Sedan dess har turturduvorna kilat stadigt med varandra, och förra sommaren bekräftade stjärnan att de tagit nästa stora steg i relationen och förlovat sig.

”Jag har blivit omkull blåst av min livs kärlek. Det har varit en hemlighet ett tag, men nu vill vi dela med oss av att jag sa ja till hans romantiska frieri”, skrev hon då på Instagram.

Mattias Elg, Jill Johnson
Foto: Instagram/ @jilljohnsonmusic

Idag har de varit tillsammans i 5 år och kärleken mellan dem tycks minst sagt vara sprudlande än idag.

Mycket har hänt på vägen. De har både köpt hus i Jämtland, åkt på spännande resor och flyttat till Ängelholm tillsammans.

Bekräftar bröllopsplanerna

Bröllopet får dock vänta lite till, förklarar artisten för Hemmets journal.

– Nej, trots att jag egentligen känner mig redo att gifta mig redan nu pratar vi om att vänta till 2024. Jag vill inte trycka in bröllopet mellan alla gig under jubileumsåret. Om jag ska gifta mig en andra gång i livet vill jag hinna njuta ordentligt av det. Både jag och Mattias är lockade att ha ett stort bröllop. Det vore kul att låta våra vänner från olika delar av Sverige mötas på vår bröllopsfest.

Jill Johnson
Foto: TV4

Hon berättar i samma intervju att det finns en del olikheter mellan henne och fästmannen, men att de har det väldigt härligt ihop.

– Mattias har ett otroligt intressant jobb som psykolog. Själv har jag gått i terapi ganska mycket. Beteendemönster och människor i allmänhet intresserar mig enormt. Jag och Mattias har spännande samtal och ett stort samförstånd på det området. Därutöver är vi båda väldigt snabba, spontana och resglada. Jag reste mer med Mattias under vårt första år tillsammans än vad jag gjorde på 20 år med min exman, säger Jill till tidningen.

Vi önskar hela familjen allt gott!