Jon Henrik Fjällgren bryter tystnaden – efter vännens dyra svek: ”Varit väldigt kämpigt”

Under förra veckan så avslöjades det att Jon Henrik Fjällgren anmält sin vän och manager för bedrägeri och förskingring.

I ett nytt inlägg på sociala medier så berättar Jon Henrik mer om den tunga tiden.

Det var onsdagen den sjunde februari som Aftonbladet avslöjade att Jon Henrik Fjällgren valt att polisanmäla sin numera före detta manager för bedrägeri och förskingring.

Allt började med vad som skulle bli en hyllningsturné för Börje Salming och hans ALS-stiftelse.

Artister som LaGaylia Frazier, Mariette, Rickard Söderberg, och Uno Svenningsson samt Jon Henrik Fjällgren skulle ha uppträtt för att hylla sportikonen.

I november förra året skulle turnén ha dragit igång med flera konserter, men de ställdes in av ”produktionstekniska skäl”, rapporterade Aftonbladet.

Managern spelade bort pengarna

Senare skulle det visa sig att anledningen till de inställda konserterna berodde på något helt annat. Managern, tillika en nära vän till Jon Henrik, hade istället spelat bort alla pengar som skulle gått till produktionen.

Managern har för Aftonbladet erkänt att han spelat bort pengarna.

– Jag hade tidigare ett kraftigt spelberoende och jag har fallit tillbaka i spelmissbruk. Det är dit pengarna har gått. Jag har levt under för stor stress under för lång tid och inte tagit ansvar för min sjukdom, så just nu är jag under behandling. Det är det som har hänt, säger mannen till Aftonbladet.

Jon-Henrik Fjällgren i ”Stjärnorna på slottet” 2023. Foto: SVT

Jon Henriks känslor efter sveket

Efter händelsen har Jon Henrik Fjällgren mått mycket dåligt. Han känner sig sviken av vännen som han nu har polisanmält.

– Det är en mardröm. Jag trodde han var min bästa vän. Han har förstört mitt liv, säger Jon Henrik till Aftonbladet.

Nya orden om måendet

På Alla hjärtans dag postade Jon Henrik ett inlägg på Facebook där han önskade alla en fin dag och lade även ut en film på en jojk.

I inlägget skriver han också om sitt mående efter allt som hänt.

Som många förstått så är, och har det varit väldigt kämpigt ett tag, och det är tungsamt att behöva gå genom stormar med ovisshet. Det som har hänt är väldigt tragiskt på många sätt, inte bara för mig personligen, utan också för min familj, vänner, fans och många andra”, skriver Jon Henrik i inlägget och fortsätter:

Tyvärr känner flera säkert igen sig i att leva med en inre stress över saker man inte kan påverka. Men jag tror på ljuset, och ser slutet i den mörka tunneln. Jag har fått börja om med allt och har ett nytt management som sliter dag och natt för att få ihop pusslet som gått sönder i tusen bitar. Det som har hänt kan jag inte påverka. Det är vad det är. Men jag kan blicka framåt och förhoppningsvis en dag lägga allt bakom mig. Kanske kommer jag prata mer öppet om vad som hänt, men det får bli när jag kommit lite längre, och då i rätt forum. Nu får rättssystemet ha sin gång”.

Vad tråkigt med allt som har hänt… Hoppas verkligen att allt ordnar upp sig så småningom för alla inblandade.