Kalle Moraeus dotter Johanna har växt upp – så här ser hon ut i dag: ”Livets djupaste relation”

Kalle Moraeus dotter Johanna följer i pappans fotspår.

Så här ser 23-åringen ut i dag!

Kalle Moraeus, som just nu är aktuell med turnén ”Thank You For The Music”, har tidigare framträtt med dottern Johanna.

I intervjuer har spelemannen berättat om lyckan över att få dela det musikaliska intresset med dottern.

– Det är livets djupaste relation. Anledningen att leva. Halva jag. Vi har nästan daglig kontakt, Johanna och jag. Jag stöttar henne så mycket jag kan. Det kan ju också vara genom att hålla sig borta lite grann, har Kalle Moraeus förklarat för Hemmets Journal.

När Kalle var musikgäst på De gamlas dag i Stockholm i somras tog han med sig Johanna som kompade honom på scenen. På plats fanns också drottning Silvia.

Johanna Moraeus har i dag hunnit bli 23 år – och visst håller hon i instrumentet på ett lika självklart vis som pappa?

Johanna Moraeus spelade vid De gamlas dag på Ekebyhovs slott på Ekerö, Stockholm 2019-08-28. Carolina Byrmo / TT

För Kalle Moraeus själv väntar nu alltså fullt fokus på musiken. Nu har det gått en tid sedan han var med i tv – efter att ha fått lämna båda sina uppdrag på SVT. Tidigare var han som bekant programledare för såväl ”Så ska det låta” som egna musikprogrammet ”Moraeus med mera”.

Men Kalle Moraeus saknar inte tv-livet.

Nu kör vi

Gepostet von Kalle Moraeus am Dienstag, 31. Dezember 2019

– Jag är mer så där att när jag får ett sånt uppdrag är det första jag tänker att det kommer ta slut en dag. Jag tar ingenting för givet, utan vet att det finns en ände på saker och ting. Jag var väldigt förberedd på det. Man får inte heller glömma bort att det är musiker och artist jag är. Att jag fick göra tv under några år är grädde på moset. Det är inget jag planerar att leva på i resten av mitt liv, sade Kalle Moraeus tidigare i höstas till Nöjeslivet.

Kalle Moraeus: Jag tittade aldrig på mina tv-program

Han förklarar att han saknar själva inspelningsdagarna och människorna runtomkring.

– Det roliga är första planeringen av programmet, sen sjungs det lite grann, spelas in… Det minst intressanta är själva sändningen. Såg inte ens programmen när de gick på tv. Jag fick dem skickade förväg. Men då tittar man inte för att bli underhållen, säger Moraeus.

Kalle Moraeus, viktras.
Foto: Wikimedia.

Den folkkära spelemannen från Orsa medger att det kan vara slitsamt att vara ute på vägarna. Hela hösten och våren är han ute med turnén ”Thank You For The Music” – en hyllning till Björn och Bennys musik.

– Jag ser mina bröder som är pensionärer och har det gott, och det är inte med avund jag tänker på det. Själv är jag ju knappt hemma. Jag lever ett sånt där hemmaliv och saknar det när jag är ute på resande fot, sade Kalle inför turnén i höstas och tillägger:

Foto: Frankie Fouganthin/Bengt Nyman/Wikimedia commons

– Samtidigt har jag ju jäkligt roligt.

Dela vidare om du vill se mer av Kalle Moraeus i tv!