Tareq Taylor och Sofia Ståhls nya satsning uppmanar till att hångla

Kollegornas utspel om nykära Tareq Taylor och PT-Fia – orden om hånglet: ”att de ska vara så jävla…”

I början av året stod det klart att Tareq Taylor, 53, träffat kärleken på nytt, denna gång i 34-åriga PT:n Sofia Ståhl. Nu har paret tagit nästa steg tillsammans och valt att starta bolag ihop, men det intima samarbetet har fått vissa SVT-kollegor att reagera. 

Efter 26 år som gifta valde kocken och tv-profilen Tareq Taylor och Kristina Taylor att gå skilda vägar. Under 2021 ansökte dåvarande makarna om skilsmässa, och i slutet av året blev det klart. 

Tareq förälskad

Bara några månader senare uppdagades det att folkkära Tareq träffat någon ny. Kort senare blev förhållandet med 34-åriga Sofia Ståhl, känd som “PT-Fia”, officiellt. 

– Vi har det väldigt bra tillsammans. Sofia är en fin människa och vi har det så bra, sa Tareq till Aftonbladet då, och i samma intervju bekräftade stjärnan att han är kär

Paret ska jobba ihop

Drygt 10 månader har gått sedan relationen blev officiell, och nu berättar paret att de startat bolag ihop

“Vi går in i en ny era! Vi börjar jobba tillsammans och rivstartar med att lansera en gemensam föreläsningsturné hösten 2023 (mer om den snart!), invigning av vår mediastudio i Malmö och en hel del annat som vi snart kan berätta om!

Det här innebär också att Sofia kommer lämna sitt varumärke ”PT-Fia” som hon jobbat med det senaste 12 åren och istället jobba utifrån sitt namn Sofia Ståhl. Vi är så otroligt glada över det här och ser så mycket fram emot att dela allt roligt med er framöver! TACK och skål för nya steg!”, skrev Tareq på sin Instagram i slutet av oktober. 

Parets nya samarbete fick kollegor på SVT att reagera. 

”Att de ska vara så jävla…”

Nyligen uttalade sig journalisten och radioprofilen Hanna Hellquist om parets presslunch, som hon hade åsikter om. 

I programmet Cyklopernas land säger Hanna: 

– Jag blir mest upprörd över att de ska vara så jävla gulliga, säger hon när hon ser ett klipp å Sofia och Tareq.

”Lämna disken och hångla istället”, heter Tareq Taylors och Sofias Ståhls nya satsning, som uppmanar folk att göra just det. 

– Jag tycker det är så jävla respektlöst att dra ut på turné och berätta för andra människor som jobbar häcken av sig att de ska lämna disken och hångla istället, sa Hanna Hellquist i programmet. 

Emil Persson, som också medverkar i programmet, håller med om att det är “beklämmande”, men understryker att han tycker om Tareq.

Foto: SVT

LÄS MER: Nya bilden på Tareq Taylor och Sofia Ståhl väcker känslor – reaktionerna efter parets långa tystnad

Länge lever kärleken, säger vi. Vi önskar bara Tareq Taylor och Sofia Ståhl stort lycka till.

Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet på Facebook.