Kristian Luuks oväntade kärleksbesked – första orden om nya kärleken efter uppbrottet från Carina Berg

Kristian Luuk, 57, bröt med ex-frun Carina Berg 2016.

Sedan dess har det varit oerhört tyst om ”På spåret”-programledarens kärleksliv.

Fram till nu.

För många är han ett favoritansikte under höstens och vinterns fredagskvällar. Tillsammans med parhästen Fredrik Lindström är Kristian Luuk ansiktet utåt för storproduktionen ”På spåret”, ett av de mest populära tv-programmen i Sverige.

SVT-programledaren Luuk har under de senaste åren även spelat in ”Fråga Lund”, ”Veckans ord” och talkshowen ”Luuk & Hallberg”.

Tidigare meriter på den Estlands-bördige 57-åringens cv är radioprogrammet ”Hassan” samt tv-produktionerna ”Knesset” och ”Sen kväll med Luuk”.

Kristian Luuk
Kristian Luuk. Foto: SVT

2008 gifte han sig med programledarkollegan Carina Berg, 45. De fick en son, Holger, tillsammans innan de skilde sig åtta år efter giftermålet. Luuk har två barn, Smilla och Sebastian, från ett tidigare förhållande.

Sedan uppbrottet från Carina Berg har han varit väldigt förtegen om sitt privatliv och om en eventuell ny partner. Fram till han nyligen gästade radioprogrammet ”Eftermiddag i P3”.

Läs mer: SVT:s kryptiska besked om ”På spåret” – osäkra framtiden för Luuk och Lindström i tv-succén

Kärleksavslöjandet i radio

Programledaren Hanna Hellquist frågade då honom om relationer. Bland annat om han skulle vara öppen att vara i ett förhållande med två andra personer, alltså leva i en polyamorös relation. Hon tar den populäre programledaren Rickard Olsson som ett exempel. Skulle Luuk kunna leva tillsammans med honom?

– Är det en dealbreaker om hon vill att ni introducerar en tredje person i erat förhållande och den här personen är då den mycket trevlige och omåttligt populära programledaren Rickard Olsson?, frågar Hellquist.

– Jag har verkligen ingenting emot Rickard Olsson men det är en dealbreaker, svarar Kristian Luuk.

Eftersom han inte pratat offentligt om sin relationsstatus på länge får han också frågan om han är singel. Han berättar då att han faktiskt har en partner sedan åtminstone ett år.

– Nej, jag är i en relation sen något år tillbaka, säger han.

I övrigt avslöjar han inga fler detaljer kring förhållandet.

Vad kul för dig, Kristian! Stort grattis.

Vi ser alla fram emot en ny säsong av ”På spåret” senare i höst och vinter.