Kristian Luuks tunga tid efter skilsmässan från Carina Berg – nu berättar han

Kristian Luuk och Carina Berg var länge ett av tv-Sveriges mest kända par.

De båda folkkära programledarna träffades 2005 i samband med att de tillsammans ledde en TV4-gala. Men för två år sedan separerade de, och nu berättar Luuk för lyssnarna i Sveriges Radios ”Karlavagnen” hur tiden efteråt har varit, skriver Aftonbladet.

Luuk och Berg var gifta i tolv år innan de gick skilda vägar för två år sedan. Tiden sedan dess har varit tung för Kristian, som nu berättar om det när lyssnarna i Karlavagnen får ställa frågor.

Han får frågan av en lyssnare om han kommit över skilsmässan.

– Det skulle jag inte säga, svarar Luuk.

En separation är alltid uppslitande. För Luuk har det gått upp och ner, berättar han.

– Jag har varit med om både glada dagar och superjobbiga dagar, där jag knappt orkat kliva ur sängen, säger han som svar i programmet enligt Aftonbladet.

Luuk, som är tillbaka med en ny omgång av SVT:s ”På spåret” i höst, förklarar att han fått stöd från lite oväntat håll vid båda dessa tillfällen.

– Båda gångerna när jag har skilt mig så har jag märkt att kompisgänget möblerats om. Vissa valde att bara umgås med min exfru och plötsligt blev man inte bjuden på parmiddagarna. Men så var det plötsligt andra kompisar som dök upp från någonstans och stöttade mig genom de jobbigast dagarna. Kompisar jag inte umgåtts med på flera år blev plötsligt nära vänner, säger Kristian Luuk.

Men trots allt så ser ”På spåret”-programledaren ljust på framtiden.

– Min dotter sa till mig när det var som jobbigast: ”Pappa fatta vad stark du kommer vara när du tagit igenom den här skiten”.

Foto ovan: Frankie Fouganthin/Wikimedia