Läckberg och Bagge har tröttnat på lata unga som letar genvägar – sätter ner foten: ”Vill inte jobba”

Författaren Camilla Läckberg och Laila Bagge har fått nog av den yngre generationens ovilja att arbeta. I en intervju med Aftonbladet sätter de ner foten mot dagens unga som vill bli rika och kända genom att glida på “en räkmacka”. 

– Jag blir fruktansvärt frustrerad av en yngre generation som tycker att det ska vara nån slags räkmackor. Man vill inte jobba, man vill inte studera vidare, säger Camilla Läckberg till Aftonbladet.

Med sina 28 miljoner sålda böcker i flera delar av världen är Camilla Läckberg, 46, en av Sveriges mest framgångsrika författare. 

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Laila Bagge, 48, driver flera företag, arbetar som radiopratare, och har upptäckt stjärnor som bland annat Zara Larsson. 

I höst är de aktuella i TV3:s nya realityserie “Svenska powerkvinnor”, där tittarna får följa fem framgångsrika kvinnor som älskar sina jobb. 

Bakom idén ligger Laila Bagge, som hoppas att serien ska kunna inspirera och motivera andra unga kvinnor att jobba hårt för det de vill uppnå. 

Läckberg: ”Man vill vara känd”

För Aftonbladet berättar både Läckberg och Bagge att de blir frustrerade på många av dagens unga som tror att de ska bli rika och kända utan att anstränga sig.

 – Man märker att det finns väldigt mycket av att man vill vara känd, man vill vara rik, man vill synas, man vill ha en Youtube-kanal, man vill ha egna märken. Men man kanske inte riktigt förstår vad det innebär med jobbet bakom. Det är ju inte så att jag har vunnit på lotto, utan det är någonting som tagit väldigt lång tid att bygga upp och egentligen började redan i min barndom när jag skaffade mina första extrajobb som 11-åring, berättar Camilla Läckberg för Aftonbladet.

Foto: SVT

Laila Bagge berättar att hon kommit dit hon är idag på grund av hårt arbete, vissa gånger även gratis. 

– Man vill ta betalt från första stund. Så många gånger som jag har arbetat gratis för att bevisa mig. Första gången jag sände på ”Rix morronzoo”, hela den sommaren jobbade jag gratis för att jag sa att jag vill in här, jag vill göra radio. Sen fick jag betalt, men jag sa att jag kan gör det gratis, säger Laila Bagge till Aftonbladet.

Hon fortsätter:

– Så pass självsäker är jag när jag väl säger det: ”Jag kommer leverera och jag vet att du kommer anställa mig efter att jag är klar”.