Leif GW Perssons nya hälsobesked – stoppas från att köra bil

Leif GW Persson är just nu aktuell med ”Brottscentralen” tillsammans med Jenny Strömstedt. I en intervju med Expressen berättar den mycket populära tv-profilen att han på grund av hälsan, har slutat köra bil helt.

– Sådana gubbar som jag ska inte köra bil, om de inte är pigga och glada och är med. De ska inte riskera att svimma av, vilket jag har gjort några gånger, säger han till tidningen.

Förra våren hamnade den omåttligt populära tv-profilen Leif GW Persson på intensiven, två gånger. Något som han berättade han själv i en krönika hos Expressen. 

Sedan dess har har han helt slutat att köra bil, något som han berättar i en intervju med Expressen. För Leif GW Persson är det inte värt ur hälsosynpunkt att köra.

– Sådana gubbar som jag ska inte köra bil, om de inte är pigga och glada och är med. De ska inte riskera att svimma av, vilket jag har gjort några gånger, säger han till tidningen.

Leif GW Persson berättar nu om sitt nya hälsobesked. Foto: Youtube/TV4

Anställda får köra tv-profilen

Men det är förstås inte bakom ratten, som Leif GW Persson har svimmat till.

– Nej, nej, men i våras var jag inom kort tid på intensiven två gånger och därefter har jag i stort sett upphört att köra bil. Någon gång kan jag i mycket maklig takt köra till mataffären nere på Elghammar. Det enda som kan hända där är att jag hamnar på någon åker, men jag kör inte längre i stadstrafik och inte längre sträckor på landsväg, säger han till tidningen.

Istället är det anställda som får köra tv-profilen dit han behövs, berättar han.

”Sluppit akutvändor”

Och sedan tiden på intensiven, berättar Leif GW Persson att hälsan är något bättre.

– Just nu är det ju okej, men i våras var jag ganska dålig. Då hade jag precis med kort mellanrum två gånger åkt in till intensiven. Sedan dess har jag tack och lov sluppit fler akutvändor, men året har ju bara börjat.

Va bra att du får hjälp med bli körd Leif! Nu skickar vi styrkekramar till vår fantastiska kriminolog!