Lotta Engbergs avgörande besked om Mikael – insikten i relationen efter alla år: ”Tror inte att vi…”

Lotta Engberg och Mikael Sandström har varit ett par sedan fyra år tillbaka.

Nu talar stjärnan ut om hur relationen med Mikael ser ut, och hur det hade blivit om de träffats tidigare i livet.

Det var i ett uttalande till Aftonbladet som Lotta Engberg, 60, avslöjade att hon skulle kunna tänka sig att gå på dejt med Doktor Mikael Sandström, 65, som även kallas ”Soldoktorn”.

– Doktor Mikael (TV4-profilen Mikael Sandström, reds anm) tycker jag är intressant. Honom är jag lite nyfiken på. Om han ringer kan jag tänka mig att gå på dejt, sa Lotta Engberg till Aftonbladet i början av 2020.

Det dröjde inte länge förens Doktor Mikael dök upp i TV4:s program Efter fem och svarade på om han hade haft någon mer kontakt med Lotta efter inviten.

– Via sms har jag haft kontakt med henne. Så jag har fått en inbjudan till Västkusten kan man väl säga, sa Doktor Mikael.

Resten är, som det brukar heta, historia.

Sedan dess har Lotta och Mikael varit ett par och tillsammans är de ett av Sveriges populäraste kändispar.

Lottas bekännelse om Mikael

Nyligen talade Lotta Engberg ut i en intervju med Amelia där hon beskriver livet med kärleken Mikael. Men hon beskriver inte deras relation som ”mysig”.

– Nej inte mysigt, det är fel ord. Vi har förfärligt roligt och intensivt ihop. Mikael har så många rävar bakom öronen. Han är en fantastiskt sprallig kille. Vi är fortfarande i nykärsstadiet och fnittrar och grejar mycket, säger Lotta Engberg till Amelia.

Lotta Engberg menar också att hon och Mikael träffades under en perfekt tid i livet. Hade de mötts tidigare hade det nog inte fungerat.

– Jag tror inte att vi hade blivit ett par om vi träffats i 25-årsåldern. Då var vi på andra platser i våra liv. Han var läkarstuderande och våra världar var så olika. På något vis är vi inte så olika längre. Det kanske behövdes 60 år av livserfarenhet innan vi skulle passa ihop.

Kärleksknepet med Mikael

Både Lotta och Mikael tycker om att hålla relationen enkel och okomplicerad. På Amelias fråga om hur de vårdar sin relation svarar Lotta:

– Det är inget vi tänker på. Vi vårdar den timvis och situationsvis, om jag säger så. Det finns en grundinställning att vi vill att den andra ska må bra. Då blir det bra och blir det inte det får man säga till.

Men det visar sig att Mikael är en riktigt romantisk man som gillar att göra det där lilla extra för Lotta.

– När jag kommer hem efter ”Bingolotto” har Mikael alltid tänt ljus och möter mig i dörren. De där små sakerna. Jag har inga behov av diamantringar och blommor, säger Lotta till Amelia.

Vilket fantastiskt fint par ni är Lotta och Mikael! Så härligt att ni fann varandra!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev