Magnus Ugglas makalösa pengaregn efter alla år – så mycket kan stjärnan plocka ut i lön varje månad

Magnus Uggla har sedan flera decennier tillbaka varit aktuell både som skådespelare men framför allt förstås som musikartist.

Alla år av framgångar har lett till ett stadigt klirr i kassan – så mycket tjänar stjärnan.

Vad är egentligen en förfest utan någon som sätter på ”Varning på stan” och ”Kung i baren”?

Magnus Uggla har satt guldkant på fester med sin musik genom flera generationer. Jag tror att de absolut flesta av oss har många härliga minnen som kan knytas till Magnus låtar.

Det är nu 46 år sedan Magnus Uggla slog igenom med låten ”Varning på stan”, som än i dag är en av hans absolut kändaste verk.

Sedan debuten med albumet Bobbo Viking har han släppt 17 studioalbum och en mängd andra plattor fram till i dag.

Många strängar på lyran

Men Magnus är så mycket mer än musiker. Vi har kunnat se honom i tv-program, på teatrar och i filmer. Vem glömmer någonsin Magnus roll i kultfilmen ”G – som i gemenskap”?

Under sin karriär har han både hyllats och hånats av kritiker. Svenska folkets hjärtan har han dock vunnit på sin sida.

Flertalet Rockbjörnar, en grammis och även medalj från självaste kungen är bara några av de priser han tilldelats genom åren.

Nu senast har vi sett Magnus tillsammans med dottern Agnes Uggla i serien ”Jag och min far”. De har dessutom en podcast ihop som heter Uggla & Uggla.

STOCKHOLM 20220429 Magnus Uggla med dotter Agnes anländer till Elle-galan på Grand hotel på fredagen. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Så mycket tjänar Magnus Uggla

I och med alla framgångarna genom åren så är det heller inte så konstigt att han tjänat sig en hacka på allt arbete.

Enligt uppgifter från Skatteverket som sajten Nyheter24 tagit fram så hade Magnus Uggla år 2022 en fastställd förvärvsinkomst på 5 452 400 kronor, vilket gav ungefär hela 454 366 kronor i månaden. Utöver det hade han ett överskott av kapital på
872 002 kronor.

Men Magnus har även några bolag som drar in pengar. Det egna bolaget Uggly Music AB redovisade man under bokslutet 2023 en omsättning på över 3,3 miljoner kronor, med en vinst på 1,3 miljoner. Tillgångarna i bolaget uppgick till över 24,5 miljoner kronor.

Magnus Ugglas andra bolag – Aktiebolaget Guldoch – hade 2023 en omsättning på 12,6 miljoner kronor och gjorde en vinst på 9,2 miljoner kronor. Och bolaget har även tillgångar värda hela 71,5 miljoner kronor, inte illa!

Härligt att det går bra för dig Magnus! Du förtjänar varenda krona!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev