Malin Berghagen talar ut om rubbningen med hälsan – nya orden om kroppsförändringen: ”Härda ut”

Malin Berghagen fyllde 57 år tidigare i våras.

Instagram tar hon tillfället i akt att berätta om sitt åldrande och vad hon känner inför det.

Jag klev in i den mogna kvinnans visdom och omfamnade den. Visst kroppen förändrades. Jag gick upp i vikt och hormonerna levde rövare”, skriver hon.

Det är inte alltid enkelt, eller speciellt kul, att åldras. Men det är någonting som alla måste gå igenom.

Vissa tar det med ro och låter bara kropp och själ bara hänga med, andra blir nojiga och vill skapa radikala förändringar i sina liv. Sedan finns det de som inte ens funderar över sitt åldrande över huvud taget.

Läs mer: Malin Berghagens nya ord om pappa Lasse – efter tårdrypande bilderna i Vilket liv: ”Så innerligt tacksam”

En av de som faktiskt ägnat lite tankekraft åt det här är Malin Berghagen. Hon fyllde 57 år i våras och känner att det hänt saker med kroppen den senaste tiden.

Malin Berghagen. Foto: TV4/Youtube

Jag hade bestämt mig år innan jag klev in i klimakteriet att jag skulle möta det med huvudet högt. Att jag klev in i den mogna kvinnans visdom och omfamnade den. Visst kroppen förändrades. Jag gick upp i vikt och hormonerna levde rövare. Men på något sätt tänkte jag bara: ”This too shall pass”. Härda ut. Älska din spegel bild mer. Håll om dig och din kropp kärleksfullt även fast du inte längre känner igen den”, skriver hon på Instagram, i ett reklamsamarbete med RFSU.

Räknar upp fördelarna med åldrandet

Hon fortsätter med att prata om fördelarna av att bli äldre och gå igenom klimakteriet.

Njut av att kunna ha sex utan att bli gravid! Ingen mer mensvecka! Lev!! Ta dig igenom den. Äg din visdom! Det var mitt mantra. Och det gick till viss del. Men jag behövde också hjälp på vägen. Med en mamma som dog av hormonell cancer vägrade jag östrogentabletter. Min kvinnliga hjärtläkare sa också nej. Så jag sökte andra vägar, naturliga vägar för det är den jag är. Och jag fann dom”, skriver hon.

Vad fint att du accepterar åldrandet och din kropp som den är, Malin. En nyttig lärdom som många skulle behöva.