Malin Berghagens fina hyllning till fästmannen Martin – kärlekens stöd under sorgen: ”Mitt allt”

Det har gått tre veckor sedan Lasse Berghagen lämnade jordelivet. Hans dotter Malin Berghagen har sörjt sin pappa och tackar nu sin fästman Martin Charlton för allt stöd och all kärlek han gett henne under den tuffa perioden.

Han som håller mig. Han som bär mig. Han som står stilla så jag kan luta mig emot honom när jag behöver”, skriver hon på Instagram.

Under förmiddagen den 19 oktober somnade den legendariske artisten och ”Allsång på Skansen”-programledaren Lasse Berghagen in för gott. 78-åringen hade haft problem med hjärtat en längre tid och den hjärtklaffsoperation som han genomgick i september blev för svår att återhämta sig ifrån.

När beskedet om hans död nådde allmänheten strömmade kondoleanserna in.

Läs mer: Malin Berghagens hälsning till pappa Lasse i himlen – tar ett känslosamt avsked: ”Var du än är…”

En dryg vecka efter Lasses bortgång visades hans sista intervju som han gjorde med Mark Levengood, för Viaplay. I ”Sista ordet” tog ikonen bland annat farväl av sina döttrar Malin, 57, och Maria, 47.

Lasse Berghagens sista ord till döttrarna.
Lasse Berghagen och hans döttrar Malin och Maria. Foto: TV3/Viaplay, TV4

– Där jag är nu saknar jag er väldigt mycket, för ni har betytt otroligt mycket för mig. Man brukar säga i glädje och sorg men det har inte varit någon sorg utan enbart glädje. Så mycket kärlek, värme och omtanke. Jag älskar er verkligen av hela mitt hjärta, sa Lasse Berghagen i programmet.

Efter att programmet sändes skickade Malin Berghagen en varm kärlekshälsning till sin far.

Tack älskade pappa för ett jättefint program. Så berörande vackert avslut. Tack fina Mark Levengood. Var du än är pappa saknar vi dig också”, skrev hon på Instagram.

Då ska Lasse begravas

Nu har det gått tre veckor sedan Lasse gick bort. I början av denna vecka bekräftades det att artisten ska begravas måndagen den 20 november i Hedvig Eleonora kyrka på Östermalm i Stockholm.

Malin och resten av familjen har planerat för avskedsceremonin ett tag redan.

”Ni har fyra veckor på er” den meningen känns rätt märklig när du bara några dagar tidigare sett din pappa ta sitt sista andetag. Fyra veckor till att få ihop en begravning inte bara till vår pappa utan till hela svenska folkets teddybjörn. Men på något sätt så har planering och struktur varit lite av en räddning igenom oro och sorg”, skrev hon på sin blogg på MåBra tidigare i veckan.

Nu har hon skrivit en lång kärlekshyllning till en annan väldigt viktig man i hennes liv. Nämligen till sin fästman Martin Charlton, 52. De har varit tillsammans i drygt fem år och förlovade i tre år.

Malin Berghagen och Martin Charlton
Malin Berghagen och Martin Charlton. Foto: Instagram

”Älskar att sitta vid min sida”

Läser man mellan raderna i hennes hyllningstext på Instagram förstår man att han varit ett stort stöd för henne under denna tuffa tid efter pappa Lasses död. Men även i livet i stort.

Han som håller mig. Han som bär mig. Han som står stilla så jag kan luta mig emot honom när jag behöver. Han som låter mig vara stark och superhjältinna men också liten och sårbar. Han som låter mig fladdra, känna och blomma. Han som älskar att sitta vid min sida. Han som ALLTID valt mig där andra tidigare vacklat”, skriver hon och fortsätter:

Malin Berghagen och Martin Charlton
Malin Berghagen och Martin Charlton hand i hand. Foto: Instagram

Han som låter mig vara mig själv och mitt unika jag. Han som inte håller med men älskar mig ändå. Han som är kvar och inte spelar på andra planhalvor för att han är rädd att han kan vara den som förlorar. Han som är trygg i att jag avgudar honom, respekterar honom och värnar om honom igenom allt. Min! Du är mitt allt”.

Superfint, Malin! Verkligen en vacker text om dig och din kärlek, Martin. Ni är så fina ihop.