Malin Berghagens vändning med fästmannen – efter upptäckten: ”Det största problemet…”

Svenska skådespelaren Malin Berghagen lever numera lycklig tillsammans med fästmannen Martin Charlton. 

De har varit tillsammans i lite över ett år och är förlovade. Men det finns fortfarande flera steg som behövde lösas.

”Min köttätande älskling har fått ett problem”, säger Malin Berghagen som nu upplyser om vegansk kost på bloggen.

Malin Berghagen, dotter till Lasse Berghagen och Barbro ”Lill-babs” Svensson, har till slut hittat sin kärlek i Martin Charlton. De har varit tillsammans i lite mer än ett år nu och är förlovade. Men det finns några hinder på vägen som de måste passera tillsammans – något som Malin Berghagen brinner väldigt mycket för.

Malin Berghagen har, enligt henne själv, haft en vegetarisk och vegansk kost i många år. Men den senaste tiden har hon ätit en hel del kött på grund av den lätta åtkomsten av protein och järn. Hennes fästman, Martin, är en köttälskare och har alltid ätit kött.

Men detta skulle komma till att ändras.

Fästmannens problem

Malin Berghagen skriver på sin blogg hur stolt hon är över sin fästmans allmänbildning och kunskap om djur, natur och moderjord. Han ska enligt henne vara väldigt påläst och engagerad i naturens alla frågor. Men Malin menade att det finns ett problem i allt detta, han åt ju kött som enligt henne är den största boven till klimatets påverkan.

”Det är inte biltrafiken eller flyg som är det största problemet. Boskapen är mer än dubbelt så stort problem och nu brinner Amazonas för att ännu mer boskap ska kunna beta och människan få kött”, skriver Malin Berghagen i blogginlägget.

Fick en tankeställare och ändrade livet

Därför satte de sig båda och sträck-kollade serier om planeten, djurlivet och människans påverkan på den. Timmar i soffan fick båda att tänka om. Malin var, enligt henne, redan redo att sluta äta kött igen – men planen var att övertala Martin att sluta äta kött. Och hon lyckades.

”Efter filmen satt han och bara tittade ut i tomma intet sen sa han. ’Malin jag kan inte laga en enda vegetarisk rätt. Jag vill inte sluta äta kött och jag älskar ost men jag måste tänka om. Jag måste iallafall hitta en lösning. Vi måste! Och jag måste lära mig mera vegetariska rätter’ ”, skriver Malin om sin fästman på bloggen.

Hennes barn är veganer

Med ett beslut och en vändning över natten, åt dem vegetarisk kost. Malin Berghagen har lärt sina barn sedan födseln att det finns andra sätt att äta på.

”ALLA mina barn är allt ifrån 50- 100 % veganer. Min yngsta son Isak blir arg bara man nämner Mc Donalds. Min dotter gav Martin en kokbok om vegetarisk matlagning i julklapp. Mina barn VET och gör sitt för att rädd vår planet och deras framtid. Och här satt vi två i soffan och skämdes så det nästan gjorde ont”, skriver Malin Berghagen på bloggen.

Vad tycker du om detta? Sprid gärna vidare på Facebook för att dela med dig av din åsikt.

Video – 10 mest sedda tv-programmen 2018: