Så hittade ”Mat-Tina” och maken Martin tillbaka till varandra – efter åren isär: ”En dröm”

Tina ”Mat-Tina” Nordström har varit en av Sveriges mest kända kockar de senaste 20 åren. I radioprogrammet ”Lotta Bromé” på Mix Megapol berättar hon mer om sitt privatliv – om hur hon träffade maken Martin och om deras drömmiga husköp.

– Det är så lustigt när man hittar rätt, säger hon i programmet.

När Tina Nordström, 50, ställde upp i Årets kock 2000 var hon blott den andra kvinnan som någonsin deltagit i tävlingen. Efter det fick ”Mat-Tina” sitt genombrott och hon erbjöds att laga mat i tv.

Resten är historia, som man säger.

Läs mer: Tina Nordström fyller 50 år – därför har hon fattat ett speciellt beslut för familjens skull

Hon har haft egna matlagningsprogram på SVT, släppt flertalet kokböcker och på senare år även agerat programledare för ”Hela Sverige bakar” och ”Sveriges yngsta mästerkock” i TV4.

Tina Nordström
Tina Nordström i köket. Foto: Björn Lindgren/TT

Gick i samma grundskola

På det privata planet är Tina sedan 2011 gift med maken Martin Holmqvist, 50. De har barnen Elise och Albin ihop.

Faktum är att paret, trots att de gifte sig för ”bara” tolv år sedan, känt varandra oerhört länge. De gick nämligen i samma klass i årskurs 1-3 i lågstadiet.

– Vi var lite betuttade i varandra redan då, säger Tina Nordström i radioprogrammet ”Lotta Bromé” som sänds på Mix Megapol.

Däremot blev Tina och Martin inget kärlekspar förrän långt senare i livet. När hon jobbat som kock ett tag träffade hon Martin igen av en slump.

– Vi träffades på krogen. Då jobbade jag som kock och när jag jobbade var alla andra lediga så jag vet att jag när jag kom hem och hade jobbat ett långt pass – då kunde klockan vara ett på natten – då svidade jag om och tog hojen och cyklade ner till nåt dansställe själv. Och där var Martin då. Och sen sa det bara ”smackidackidonk” och sen var vi tillsammans.

Har köpt drömhus med maken

Hon berättar för programledaren Lotta Bromé att hon och maken flyttat ut på landet. De har nämligen köpt en 1800-talsgård utanför Helsingborg.

De köpte huset i maj och de trivs väldigt bra, trots att det är en gammal gård och att det alltid finns någonting som måste fixas. Exempelvis är det just nu väldigt kallt i huset, om man inte ständigt eldar.

– En dröm har blivit sann för mig och min man. Du, det är jättebra. Det är så skönt. Det är så lustigt när man hittar rätt, säger hon.

Vad härligt att ni köpt er drömkåk och att ni trivs med det ”nya” livet.

Kärleken är vacker och er kärlekshistoria är riktigt fin, Tina och Martin.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev