Matilda Boza öppnar upp sig om tuffa dagarna efter förlossningen

För en tid sedan hade Matilda Boza den stora glädjen att få välkomna sin son Ben till världen.

Nu berättar hon om tuffa dagarna efter förlossningen.

– Dag tre eller fyra efter förlossningen, då var jag väldigt väldigt känslosam, säger hon till Mama.

Matilda Boza har under många år synts i TV4 som både nyhetsankare och programledare.

Tage Danielsson: En av Sveriges främsta underhållare genom tiderna. Men hur växte egentligen vänskapen med Hasse fram? Vad vad det för mörker som präglade hans barndom? Och hur beskrevs han av de som kände honom?  Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan. Glöm inte att prenumerera via Spotify eller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Hon har blivit en självklar del av kanalen och även hyllats stort för sina insatser framför kameran.

Avslöjade stora nyheten i direktsändning

Matilda har utan tvekan visat att hon kan briljera i direktsändning. Och faktum är att det var just i direktsändning som hon delade med sig av riktigt härliga nyheter i höstas.

Foto: TV4

– Vi sitter fyra här runt bordet, men egentligen är vi ju fem. Eller hur Matilda, du har nämligen något att berätta? sade då kollegan Sofia Geite i TV4.

– Ja, jag och min man ska få vårt första barn, berättade då Matilda Boza med ett stort leende.

Matilda Boza
Foto: TV4/Instagram

Och för två månader sedan var det äntligen dags för profilen att välkoma sin lilla prins till världen.

Självklart var lyckan stor för hela familjen när Ben Boza anlände.

”Började gråta väldigt mycket”

Men efter att ha fött barn är det också vanligt med mycket känslor och en del drabbas av så kallade ”Baby blues”, nedstämdhet efter förlossningen.

I en intervju med Mama berättar Matilda att mycket tankar och känslor snurrade i huvudet under de första dagarna som nybliven mamma.

– Ja, dag tre eller fyra efter förlossningen, då var jag väldigt väldigt känslosam. Jag började gråta väldigt mycket hemma när jag tänkte på att han ska flytta hemifrån någon gång, och att han någon gång inte kommer vilja sova i samma säng som mig! Det kändes som att han växte väldigt snabbt där…, säger hon till tidningen.

Läs mer: Sigrid Bernsons härliga besked – bekräftar framtidsplanerna med Robin: ”Taggad på ett barn till”

Vännens fina gest

Som tur var hade hon en fin kompis vid namn Klara som besökte Matilda och gav henne en kasse mat och lite annat smått och gott.

Något hon uppskattade oerhört mycket.

– För det är svårt att förstå hur känslomässigt utmattad man är och hur hela världen känns som en virvelvind. Just det här att sträcka ut handen och veta var man är de första dagarna som är så väldigt omtumlande. Det kommer jag vilja göra till mina vänner också!, förklarar Matilda för Mama.

Läs mer: Mariette är gravid – väntar sitt andra barn med stora kärleken: ”Välkommen bebis”

Så mår Matilda Boza idag

Men även om det kändes tungt i några dagar så har allt gått väldigt bra för Matilda under graviditeten och nu hon trivs med tillvaron just nu.

För Mama beskriver hon att vardagen är lugnare än vad hon hade förväntat sig.

– Mycket sovmorgon och mycket mys! Jag hade förväntat mig att första perioden skulle vara ganska tuff, men det har gått över förväntan. Vi har verkligen fått ett nytt liv och det funkar väldigt bra, men jag har fått lära mig att man inte kan planera så mycket, säger Matilda.

Vi är så glada för er skull!