Molly Hammar ryter ifrån efter vidriga orden om hennes kropp – elaka påhoppen: ”Jag blir ledsen”

Molly Hammar har genom åren fler gånger om satt ner foten mot kroppshets. För tillfället aktuell med sommarturné, men berättar nu att hatkommentarerna blivit allt fler.

Molly Hammar slog igenom redan som 15-åring när hon medverkade i ”Idol” och därefter har vi fått se henne i mängder av olika sammanhang.

Hon har bland annat synts till i både ”Melodifestivalen” och ”Så mycket bättre.”

För tillfället är stjärnan aktuell med en stor sommarturné och under torsdagen var det dags att uppträda på Lollapalooza i Stockholm.

Läs mer: Molly Sandéns ärliga kroppsbild väcker starka reaktioner – hyllas efter orden: ”Så himla sorgligt”

Slår tillbaka mot kroppshetsen

Karriären går med andra ord spikrakt uppåt och den unga artisten har gjort stor succé med sin musik.

Men med ett liv i rampljuset kan även hat och elaka kommentarer komma som ett brev på posten.

Molly Hammar har vid flera tillfällen berättat om de påhopp och elaka saker människor sagt till henne, bland annat vad gäller hennes kropp.

Molly Hammar, kroppshets
Foto: Instagram/ @mollyhammar

För en tid sedan publicerade hon ett inlägg på Instagram gällande ämnet efter att ha fått mycket hat i kommentarsfältet till en bild som hon lagt ut:

”Folk är rakt av galna. Skriver saker på min bild som är det rakt av sjukaste jag läst. Och om MIG? Skulle ju ljuga om jag sa att jag inte blev påverkad eller provocerad eller ledsen. Tur att jag har en ok självbild annars hade saker gått åt helvete. Finns ju för mycket att säga så jag skriver ingenting istället. Blir bara ledsen på samhället igen lol. Att det här är synen vi har på oss själva. Att jag genom att bara vara jag uppmuntrar till vadå??! FETMA?! Är folk GALNA eller?”

Läs mer: Molly Hammars stora kärlekslycka – så träffade hon nya pojkvännen: ”Började skrika på honom”

”Det är inte normalt”

I intervju med Wellness har hon tidigare förklarat att det ibland känns som att diskussionen kring kroppsideal går baklänges.

– Det här är så jävla mörkt. Jag hatar det så genuint. Det är hemskt att tvingas vara en del av ett samhälle med sådana ideal. Jag försöker gå min egen väg och skärma av mig själv. Jag känner att jag står kvar mitt i stormen som en kurvig person. Man måste acceptera att ens kropp inte är en trend.

Molly Hammar
Foto: TV4

Men allra värst har det varit på senaste tiden, säger hon i en ny intervju med Expressen.

– Ibland kan jag ligga hemma och titta på mina sociala medier och läsa kommentarer som man är helt oförberedd på. Det är inte normalt att behöva utsättas för den mängden som varit under de senaste månaderna för mig där folk verkligen har tagit sig till tillfälligheten eller friheten att kommentera på min kropp. Jag blir ledsen, men jag känner mig också sjukt trygg i mig själv vilket jag är verkligen tacksam för. Det är ingen som ska och ingen kan bryta ner mig, säger hon till tidningen.

Läs mer: Lena Endre trött på skönhetsidealen – slår tillbaka mot utseendefixeringen: ”Förjävligt”

”Känns som att jag får vinna”

Som tur är vägrar Molly låta de elaka rösterna vinna, och just nu är lyckan enorm över alla fantastiska stopp hon har på sin turné.

Inför att hon skulle gå upp på den stora scenen i Lollapalooza berättade hon för Expressen om sina känslor.

– Det är som att någon har stoppat in mig i en torktumlare och nu så kommer jag ut och bara ”Hallå, alltså så vad hände?”. Jag är så tacksam, jag är så bortom tacksam för jag har kämpat så många år och jag känner att äntligen får jag medvind. Det känns som att jag får vinna.

BURGSVIK 20220617 Molly Hammar spelar in Så mycket bättre på Grå Gåsen i Burgsvik på södra Gotland. Foto: Karl Melander / TT

Vi tycker du är fantastisk Molly!