Mörka orsaken till att Anders Bagge inte dricker en droppe alkohol: ”Hela ryggen var…”

Anders Bagge är en av våra mest älskade underhållningsprofiler.

Men det finns en sida av Idol-domaren som få kanske känner till.

– Jag dricker inte alkohol nu, för jag mår bara dåligt av det, säger han i TV4.

Han har blivit en älskad tittarfavorit i rutan efter alla år som karismatisk, ärlig och godhjärtad jurymedlem i talangtävlingen ”Idol”.

Anders Bagge tog så sent som hösten 2021 själv steget längst ut på scenen när han medverkade i TV4:s ”Masked Singer Sverige” – en insats som senare gjorde att han också vågade sig ut på Melodifestivalens stora scen året därpå.

Med bidraget ”Bigger than the Universe” tog han sig hela vägen till final och inte nog med det: Bagge vann svenska folkets röster i den stora finalen. Men till slut kom han på andraplats i Mellon, eftersom de internationella jurygrupperna röstade på ett annat bidrag (”Hold me closer” med Cornelia Jakobs) som vann.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20220219 Anders Bagge med Linda Bengtzing under Melodifestivalens tredje deltävling i Avicii Arena.Bagge går direkt till final. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20220219 Anders Bagge med Linda Bengtzing under Melodifestivalens tredje deltävling i Avicii Arena.Bagge går direkt till final. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Men det är förstås som låtskrivare och producent som Bagge har gjort sig ett namn i musikvärlden.

Han har genom årens lopp samarbetat med världsstjärnor som Madonna, Céline Dion och Janet Jackson.

Men samtidigt som den internationella karriären spirade, har Bagge också berättat om sin destruktiva inställning till alkohol. Hur han kunde ta några glas öl innan det var dags för ett möte.

LÄS MER: Anders Bagges starka känslor i Nyhetsmorgon – uppfyllde ALS-sjuke Peters sista önskan

– Ett tag kunde jag inte ens gå in i ett rum när det var tre stycken där, hela ryggen var svettig och jag var tvungen att ta tre-fyra öl för att ens våga gå in på ett möte utomlands. Jag hade sådan jävla press över bröstet. I dag klarar jag av det mesta, men jag att jag måste sova, äta rätt och noll konsumtion av alkohol eller någonting, sade Anders Bagge för några år sedan till Expressen.

Därför tog han alltså beslutet att sluta helt med alkoholen.

När han gästade ”Renées brygga” i TV4 i början av året utvecklade han sin inställning att nobba flaskan helt.

– Jag var 23 år när jag åkte till USA med min första hit. Det är kanske lätt om man hamnar ensam på hotellrum i flera månader, som alla människor och producenter på resande fot, att man känner ångest. Och då finns det en liten bar, och man tycker att det är kul att vara i den. Senare i livet kände man det, att man kunde ta ett par öl för att våga ta möten, sade Bagge till Renée.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20221104 Jurymedlem Anders Bagge under den sjätte fredagsfinalen av Idol 2022. Foto: Christine Olsson / TT
STOCKHOLM 20221104 Jurymedlem Anders Bagge under den sjätte fredagsfinalen av Idol 2022. Foto: Christine Olsson / TT

Bagge förklarar att han också medicinerade för sin ångest under en period i sitt liv, men att han nu mår bättre.

LÄS MER: Johanna Lind Bagges nya spännande uppdrag efter Let’s dance – nyheten med kronprinsessan Victoria

Och att han skippar flaskan tror han är en stark orsak till att han i dag mår bättre.

– Jag får jobba kognitivt hela tiden. Jag dricker inte alkohol nu, för jag mår bara dåligt av det.

I stort är Anders helt enkelt väldigt nöjd med tillvaron just nu – och med de stora steg han vågat ta inom karriären, med hundarna och med kärlekslivet.

– Jag är skitglad nu. Jag mår jättebra. Jag kan äta bra mat, jag har mycket jobb framför mig, jag har börjat sjunga igen, och jag har liksom en fantastisk hustru och vi har fina hundar. Och det är jag glad för, säger Anders i programmet.

Vi är så glada att du mår bra Anders, och önskar dig allt gott!