Nya bilderna på Lasse Kronérs sanslösa viktras – stjärnan oigenkännlig: ”Förödande”

I årets säsong av ”The Island” har vi fått följa sju svenska kändisars kamp om överlevnad på en öde ö, långt från civilisation.

De tuffa levnadsförhållandena har tagit hårt på deltagarna som rasade i vikt under inspelningen.

En av profilerna som skapat särskilt starka reaktioner från tittarna är Lasse Kronér.

Det har varit en oerhört utmanande tid för de folkkära kändisarna i årets upplaga av The Island.

Under flera veckor har deltagarna fått leva helt på de resurser som den öde ön har att erbjuda.

Kronér tynade bort

En av deltagarna som verkligen svultit på ön är Lasse Kronér.

Bilderna som sändes ut på Kanal 5 och i Discovery Plus har fått tittarna att häpna. Det är knappt så att vi känner igen vår älskade programledare…

Foto: Discovery Plus

Till ”P4 Extra – Gästen” talar Lasse Kronér ut om den hårda tiden på ön. Men också om den tuffa tiden innan och efter.

Viktpendlat under åren

Långt innan inspelningen hade Lasse ägnat sig åt en hel del tröstätande under tiden då det fanns ett drev mot honom, vilket gjorde att telefonen slutade ringa.

Av en känd fotbollspelare fick han senare kostråd som han följde hängivet. 20 veckor senare hade han gått ner hela 47 kilo!

På så vis är dramatisk viktnedgång inte främmande för Lasse. Men inget kunde ha förberett honom för den svåra svälten på ön. Som även kom att påverka honom efter att han kommit hem igen.

– Ön var förödande, för när du inte får något under lång tid. När du inte får någonting, för jag åt ju en cassavabit och typ en halv fisk på tre veckor. Vad som hände sen när man kommer hem och väger 79-80 kilo så tar kroppen åt sig och det var jättesvårt att få den kurvan att sluta för kroppen tänker ju att ”han är dum i huvudet, jag måste hjälpa honom”, sa Lasse Kronér till P4 Extra.

Foto: Discovery Plus

Nu har han landat i viktuppgången som följde efter att han kommit hem. Han berättar att han i dag mår jättebra och är på en bra plats i livet.

– Nu har jag stannat, nu väger jag 92-93 kilo, där någonstans.

Spännande upplevelsen

Lasse är annars positivt inställd till sitt deltagande i The Island. Han menar att det var kul att få göra något annorlunda.

– Det var intressant att vara deltagare för en gångs skull, med väldigt stor begåvning har jag tackat nej genom livet till olika saker. Jag har alltid varit ganska styrd över att jag har jobbat på SVT, jag har haft ett avtal som har gjort att jag inte har kunnat göra så mycket annat. Men nu hade jag ett nytt avtal, berättar han för P4 Extra.

Vi hoppas att Lasse mår bra efter den svåra prövningen som han och de andra genomled i The Island.

Blev du också häpen av bilderna på den magra Lasse Kronér? Kommentera gärna och dela inlägget på Facebook!