Pernilla August bekräftar lyckan – har gift sig med kärleken Isac: ”Väldigt lycklig”

Skådespelaren och regissören Pernilla August har gift sig.

I en intervju med Femina berättar hon om den stora lyckan.

– Jag är väldigt lycklig, säger hon till tidningen.

Pernilla August fick sitt genombrott i rollen som barnflickan Maj i ”Fanny & Alexander” 1982. Och sedan dess har karriären rullat på.

Och genom åren har hon även blivit känd utanför Sverige, bland annat för sin roll som Anakins mamma i ”Star wars”-filmerna.

Skådespelaren har tilldelats tre guldbaggar, en kunglig medalj och nyåret 2016 fick hon fen stora äran att läsa ”Nyårsklockan” på Skansen.

Men på den privata fronten har hon inte alltid varit lika framgångsrik.

Pernilla August. Foto: Björn Rosvall/TT

Pernilla August om tuffa tiden efter skilsmässan

Samma år som filmen ”Fanny & Alexander” släpptes gifte Pernilla sig med författaren Klas Östergren. De fick en dotter ihop, och sju år senare gick de skilda vägar.

Två år efter skilsmässan gifte skådespelaren sig igen – och denna gång med regissören Bille August. De fick döttrarna Alba och Asta ihop, men gick även de skilda vägar efter knappt sju år.

I en intervju med Femina berättar skådespelaren om hur tufft det var att separera med barn.

– Jag är bra på att kavla upp ärmarna, eller var i alla fall. Men hur pallar man? I dag när jag tittar tillbaka kan jag inte begripa hur jag ensamstående med tre barn gick och spelade teater på kvällarna. Hela lönen gick åt till att ha en barnflicka, och mitt i allt skulle jag bygga hus också. Jag köpte en tomt i Skåne när jag skilde mig från Asta och Albas pappa Bille och de fick börja i skola där, säger hon till tidningen.

Foto: Jan Collisiöö, TT, Naina Helén Jåma/TT

LÄS MER: Pernilla Augusts tre barn har vuxit upp – så här ser de ut idag

Kärlekslyckan: Har gift sig – för tredje gången

Nu har Pernilla gift sig igen – och denna gång är hon fast besluten att ”bryta sju-årsgränsen”, skriver Femina.

Tidigare i år gifte hon sig med kärleken Isac Larsson. Han jobbar som konservator och är ”en underbar man”, enligt Pernilla.

Nu tänker hon inte skilja sig fler gånger, berättar hon.

– Det är tredje gången gillt, nu får det vara bra. Det är absolut inte hemligt men jag basunerar inte ut saker om mitt privatliv. Men jag är väldigt lycklig, allt är väldigt lugnt och sen kan jag berätta att vi har känt varandra sedan vi gick på småskolan här i Gamla Stan.

Så roligt, Pernilla! Stort grattis från oss på Nöjeslivet.