Pernilla Wahlgrens stora oro för sonen Theo – tvingad till sjukhus: ”Barnen kommer alltid först”

Ens barn kommer alltid i första hand. Det bevisade den folkkära artisten och programledaren Pernilla Wahlgren under tisdagen när hon egentligen skulle ha medverkat i TV4:s Efter fem – men fick förhinder av det allvarligare slaget.

Medan tv-tittarna och alla i studion frågade sig var hon höll hus var hon vid sonen Theos sida på sjukhuset.

Hon berättade mer om händelsen i ett Instagram-inlägg under kvällen.

I vanlig ordning, höll jag på att säga, väntar vi på Pernilla som har det lite stressigt och svårt att komma i tid. Så även denna gång”. Så sa Tilde de Paula Eby under tisdagens Efter fem, i samband med att hon fick besök av det så kallade ”Hybris-gänget” i studion.

Tanken var att Pernilla Wahlgren, 55, skulle komma och besöka TV4 tillsammans med skådespelarkollegorna Hanna Hedlund, Måns Nathanaelson, Ola Fossmed och Kim Sulocki och prata om sin nya scenshow Happy Ending.

Showen blir en slags avskedsturné och knyter an till de tidigare föreställningarna Kort, glad och tacksam samt Pernilla Wahlgren har hybris. Faktum är att det fullständiga namnet på turnén blir Pernilla Wahlgrens happy ending – den första avskedsturnén.

Hybris-gänget, utan Pernilla, i Efter fem. Foto: TV4

I vanlig ordning är det Edward af Sillén som regisserar. Föreställningen har premiär den 18 januari.

”Blev tvungen att avbryta”

Pernilla dök alltså aldrig upp i Efter fem och tv-tittarna hade inte en aning om varför. Förmodligen tänkte de flesta att hon var sen eller helt enkelt hade missat eller glömt bort att hon skulle medverka.

Sanningen var däremot en helt annan. Pernilla Wahlgren satt nämligen på Nya Karolinska sjukhuset i Stockholm.

Läs mer: Pernilla Wahlgrens vädjan om privatlivet – frågan hon inte vill svara på: ”Alltid haft som policy”

I dag blev jag tvungen att avbryta mitt i en stor fotografering och snabbt avboka min medverkan i Efter fem , då min Theo ringde mig från vårdcentralen och hade gjort EKG som visade avvikelser på hjärtat…!”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

Vi blev såklart oroliga, då läkaren på vårdcentralen tog detta på allvar, och bad oss att åka direkt till Karolinska för vidare undersökning. Vi blev kvar där hela kvällen, och det gjordes ytterligare ett EKG som visade på avvikelse även där, så då togs det fler prover och vi fick invänta hjärtspecialist. De trodde att det eventuellt kunde vara hjärtmuskelinflammation”.

Theo Wahlgren, 16, är Pernilla Wahlgrens fjärde barn – som hon fick 2007 tillsammans med polisen Joachim Lennholm. Theo förekommer flitigt i tv-serien Wahlgrens värld, särskilt med tanke på att han är den enda av hennes barn som fortfarande bor hemma.

Pernilla Wahlgren
Foto: SVT

Kunde somna utan oro i kroppen

Efter att ha väntat på resultatet i flera timmar fick Pernilla och familjen till slut ett besked som gjorde dem lättade och glada. Det handlade inte om hjärtmuskelinflammation utan förmodligen om en naturlig avvikelse som inte är ovanlig hos unga, idrottande killar.

Hon skriver i inlägget att hon är lättad, tacksam och lycklig. Att hon är evigt tacksam för det positiva beskedet och att de kan somna lättade utan någon oro i kroppen.

Så till alla er som trodde att jag inte gjorde mitt ”Hybris-gäng” sällskap i går hos Tilde på Efter fem på grund av nonchalans eller ”Diva-fasoner” som någon skrev – så vet ni nu anledningen. Ens barn kommer alltid först. Oavsett”, avslutar hon inlägget med.

Helt rätt, Pernilla! Barnen kommer alltid i första hand, de är första prioriteringen.

Så otroligt skönt och bra att Theo mår okej och att det inte var något allvarligt. Ta hand om er ordentligt nu.