Pernilla Wahlgren är alltid frispråkig – men vägrar prata pengar

Pernilla Wahlgrens vädjan om privatlivet – frågan hon inte vill svara på: ”Alltid haft som policy”

Tillsammans med Sofia Wistam har Pernilla Wahlgren en av Sveriges största poddar och det svenska folket har en samfälld bild av att artisten är otroligt frispråkig.

Men i en intervju med Hemmets Journal säger hon att det finns ett ämne som hon absolut inte vill prata om offentligt.

– Det är svårt att tro men någon integritet har jag faktiskt, säger hon.

Att det går bra för Pernilla Wahlgren, 55, kan ingen ha missat.

Den folkkära artisten är ständigt aktuell med nya säsonger av Wahlgrens värld, har under sommaren programlett Allsång på Skansen, är nyförlovad med sambon Christian Bauer, 57, och har nyligen byggt sin drömvilla på Lidingö i Stockholm.

Hennes uppsving i karriären kom 2015 då hon och tv-profilen Sofia Wistam startade en podcast ihop. Wahlgren och Wistam slog igenom med dunder och brak och det är fortfarande en av de populäraste poddarna i landet.

Året efter började också inspelningen av realityprogrammet Wahlgrens värld som visats på Kanal 5 i flera år. Det blev också en direktsuccé. Tittarna fick lära känna både Pernilla och hennes barn Oliver, Bianca, Benjamin och Theo. Efter det har hela familjen blivit Sveriges svar på The Kardashians.

Läs mer: Bianca Ingrossos nya bild får alla att gå i taket – familjens beteende sågas: “Sorgligt” 

”Som att hälla vatten på en gås”

Både i podden och i serien har hon under flera års tid visat upp fragment ur sitt privatliv och hon har aldrig någonsin tvekat att spela ut hela sitt register och visat upp sina dåliga sidor.

– Jag har inga problem med att bjussa på mig själv. Om en del tycker att jag är spånig – ja, då får de väl tycka det. Jag tar inte åt mig. Det är som att hälla vatten på en gås, säger hon till Hemmets Journal.

Pernilla Wahlgren
Foto: TV4

Den som följer henne på tv och på sociala medier och som har sett hennes nybyggda villa på Lidingö samt hennes nyinköpta hus i Marbella inser att Pernilla Wahlgren har tjänat mycket pengar de senaste åren.

Ämnet som Pernilla Wahlgren undviker

Det kommer kanske som en chock för de flesta som vant sig vid att Pernilla Wahlgren pratar vitt och brett om det mesta – även om sådant som de flesta skulle hålla privat. Men det finns ett ämne som hon faktiskt aldrig vill snacka om offentligt.

– Jag har alltid haft som policy att inte prata om pengar och det har jag lärt mina barn också. Det är svårt att tro men någon integritet har jag faktiskt, säger hon och skrattar.

Läs mer: Christian Bauers stora frustration – ryter ifrån efter Pernilla Wahlgrens agerande: ”Måste in på mentalsjukhus”

Däremot erkänner hon att de två husen har kostat väldigt mycket. Samtidigt lägger hon, enligt sig själv, inte så mycket stålar på annat.

Pernilla Wahlgren, programledare Allsång på Skansen 2023. Foto: Morgan Norman/SVT
Pernilla Wahlgren, programledare Allsång på Skansen 2023. Foto: Morgan Norman/SVT

– Ja, det är där jag lägger mina pengar, på mina hus. Jag har inget behov av snygga bilar eller dyra smycken, säger hon.

Fortsätt att vara den frispråkiga och härliga person du är, Pernilla. Det är inte konstigt att man vill hålla vissa saker privata.

Tack för att du är du.