Peter Jöbacks nya ödesbesked – därför kan han fly landet och lämna karriären bakom sig

Han är mitt uppe i karriären, har man och två barn. Peter Jöback börjar nu blicka framåt mot ett liv som pensionär.

Drömmen innefattar en tillvaro utomlands.

– Jag tänker att jag ska bo i Portugal, säger han till veckotidningen Året runt.

Redan som 19-åring fick Peter Jöback chansen att uppträda i ”Melodifestivalen”. Han kom dessvärre näst sist med bidraget ”En sensation” år 1990.

I stället kom det stora genombrottet i slutet av 90-talet när han spelade rollen som Robert i musikalen ”Kristina från Duvemåla”. Det var framför allt låten ”Guldet blev till sand” som gjorde hans insats minnesvärd.

Med den låg han hela 110 veckor på Svensktoppen mellan 1997 och 1999.

Läs mer: Peter Jöback och maken utökar familjen – nya medlemmen tar fansen med storm: ”Herrejösses”

Varit gift med Oscar i 13 år

Bara några år senare träffade Peter sin blivande make Oscar Jöback, 48. De gifte sig senare på midsommarafton 2010 och tillsammans har de två barn: Vega Lee, 10, och Iggy Lou, 9.

Han älskar balansen mellan arbets- och privatlivet. Trots nästan 35 år i branschen har han fortfarande saker han ser fram emot.

Peter Jöback och Oscar
Peter Jöback och maken Oscar. Foto: Instagram

– Mina drivkrafter rent yrkesmässigt handlar om att bara fortsätta göra nya spännande projekt. Gällande musiken vill jag bara fortsätta utvecklas och inom teatern vill jag gärna utmana mig mer och jobba med bra regissörer. Privat önskar jag att vi alla i familjen får ha hälsan i behåll och jag ser fram emot att resa mer med tjejerna och få visa världen för dem, typ tågluffa genom Europa vore kul, säger han till veckotidningen Året runt.

Peter Jöbacks framtidsvision

Peter är i dag 52 år. Han har redan börjat blicka fram en aning mot det som kommer efter livet på scen.

– Jag har haft en tanke om att kanske sluta vid 60 när man fortfarande är pigg för att göra annat. Så länge lusten finns så håller jag väl på, men i så fall i ett annat tempo, säger han och fortsätter att prata om sin vision:

– Jag har en dröm om att återuppta målandet som jag sysslade med som yngre. Jag tänker att jag ska bo i Portugal eller vid Medelhavet, ha ett staffli framför en solnedgång, dricka goda viner och äta lite chark från lokala butiken, säger han till Året om.

Lycka till framöver, Peter. Du har säkerligen många år kvar på scenen innan du kan dra dig tillbaka och njuta av lugnet.

Det är många som älskar din musik som säkerligen inte vill att du drar ner alltför mycket på tempot redan nu. Vi njuter av dina bästa år.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev