Rania Shemoun Olssons nya besked om framtiden på TV4 – efter petningen från Nyhetsmorgon: ”Förvirrade”

Rania Shemoun Olsson har gjort sin sista ordinarie sändning i ”Nyhetsmorgon”. Men hon hoppar fortfarande in i programmet då och då – och levererar nyheter.

TV4-profilen har egentligen bara tvingats byta roll.

– Jag förstår att tittarna är förvirrade, säger hon till Expressen.

Hon började som nyhetsuppläsare på kanalen, men sen flyttades Rania Shemoun Olsson, 48, över till ”Nyhetsmorgon” där hon fick en drömroll.

Tillsammans med kollegan Thomas Ritter guidade hon tittarna genom morgnarna på TV4.

Men nu vid årsskiftet har tiderna förändrats. Kanalen bekräftade att hon skulle omplaceras redan i slutet av 2023.

– ”Nyhetsmorgon” ser olika ut från termin till termin med olika programledare. I vår har vi behov av färre programledare på heltid och Rania kommer framför allt att göra nyheterna i ”Nyhetsmorgon, sa Johanna Thulin Bratten, programchef på TV4, till Expressen, i november.

Rania Shemoun Olsson
Rania Shemoun Olsson. Foto: Instagram

”Dyker upp även framöver”

Rania själv skrev om nyheten på Instagram.

Till alla som undrar och frågar. Jag älskar att sända ”Nyhetsmorgon” som jag fortsättningsvis också kommer att vara en del av men till största delen från nyhetspositionAtt leverera trovärdiga nyheter om det senaste och viktigaste till våra trogna tittare är oerhört meningsfullt och givande. I en omvärld som snurrar allt snabbare och är allt mer polariserad känns nyhetsförmedlingen mer relevant än någonsin. Jag har hoppat på olika sorts uppdrag i min karriär vilket jag utvecklats av. Och nu ska jag alltså sända nyheter på morgonen igen”.

Nu har hon gjort sin sista ordinarie sändning som programledare för ”NyMo”. Däremot syns hon till och från i programmet, just för att hon levererar nyheter.

– Ja, nu sitter jag på nyheterna. Jag körde i morse och kör i morgon bitti. Sedan kommer jag att köra ”Nyhetsmorgon” då och då. Så jag förstår att tittarna är förvirrade. Jag kommer hoppa in och köra både och, så jag dyker upp i ”Nyhetsmorgon” även framöver, säger hon till Expressen.

Stora skillnader mellan rollerna

Hon berättar för kvällstidningen om det tuffa ekonomiska läget på TV4 och i branschen i stort.

– Allvarligt talat, hela mediebranschen har det väldigt tufft just nu. Tv, tidningar, radio… så det är inte bara TV4. Det är som det är. Dagens tuffa ekonomiska läge… inflationen… men det blir bättre. Jag har stort hopp för 2024.

Det finns också vissa skillnader mellan att jobba som programledare för ”Nyhetsmorgon” och som nyhetsuppläsare.

– Arbetsbördan är tuff och tung på olika sätt. I nyheterna måste du hela tiden ha det allra, allra senaste detaljerna. Och det får absolut inte bli fel för du har ingen chans att rätta dig, säger hon till Expressen.

Trist att du inte syns lika ofta i ”Nyhetsmorgon” längre, men skönt att det löst sig med din nygamla roll på kanalen.

Lycka till med framtida nyhetssändningar på TV4.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev