TV4:s nya ödesbesked – därför tvingas Rania lämna Nyhetsmorgon: ”Till alla som undrar…”

På grund av TV4:s ekonomiska kris tvingades de nu att skära ner på kostnaderna. Bland annat genom att plocka bort programledaren Rania Shemoun Olsson från ”Nyhetsmorgon”.

Många känner igen 48-åriga Rania Shemoun Olsson från TV4. Hon har jobbat på kanalen i många år, till en början som nyhetsuppläsare och på senare tid även som programledare för det mycket älskade ”Nyhetsmorgon”.

Ofta har hon kamperat ihop med kollegan Thomas Ritter.

Men den tiden är nu förbi.

Rania Shemoun Olsson
Rania Shemoun Olsson. Foto: TV4

Därför tvingas Rania lämna

Eftersom TV4 har tvingats ta till omfattande sparpaket på grund av den ekonomiskt ansträngda situationen måste nu Rania lämna programmet.

Det är efter kanalens pausande av flera program (bland andra ”Talang”, ”Let’s dance” och ”Biggest loser”), samt utskickade mejl om sänkt arvoden för frilansare, som det nya ödesbeskedet kommer.

Rania Shemoun Olsson tvingas lämna ”Nyhetsmorgon”.

Däremot kommer hon att vara kvar på kanalen – hon flyttas nämligen tillbaka till nyhetsredaktionen där hon kommer leverera morgonnyheter till svenskarna.

– Vi har förhandlat färdigt med facket, men vi är inte helt färdiga än med omplaceringarna, säger Johanna Thulin Bratten, programchef på TV4, till Expressen.

Hon fortsätter:

– ”Nyhetsmorgon” ser olika ut från termin till termin med olika programledare. I vår har vi behov av färre programledare på heltid och Rania kommer framför allt att göra nyheterna i ”Nyhetsmorgon.

Rania besvarar frågorna

Huvudpersonen själv är givetvis ledsen att behöva lämna programmet och sina närmsta kollegor, men samtidigt belyser hon att hon säkert kommer att vara inblandad i sändningarna på något sätt, i och med att hon kommer leverera nyheter på morgnarna.

Till alla som undrar och frågar. Jag älskar att sända ”Nyhetsmorgon” som jag fortsättningsvis också kommer att vara en del av men till största delen från nyhetsposition. Att leverera trovärdiga nyheter om det senaste och viktigaste till våra trogna tittare är oerhört meningsfullt och givande. I en omvärld som snurrar allt snabbare och är allt mer polariserad känns nyhetsförmedlingen mer relevant än någonsin. Jag har hoppat på olika sorts uppdrag i min karriär vilket jag utvecklats av. Och nu ska jag alltså sända nyheter på morgonen igen”, skriver Rania på Instagram.

Det händer med ”Efter fem”

På grund av kanalens sparpaket kommer även ”Efter fem” att tvistas till lite. Främst handlar det om att söndagsprogrammen kommer förändras.

– Primärt blir det ett annorlunda program på söndagar, det handlar om hur vi kommer producera. Ett lite billigare sätt helt enkelt, men med samma profiler, säger Johanna Thulin Bratten till Expressen.

Vad tråkigt, Rania! Vi hade gärna sett mer av dig i ”Nyhetsmorgon”.

Vad tycker du om de tråkiga nyheterna? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev