Rickard Sjöbergs beslut med frun Annika – därför har stjärnan inga barn med kärleken: ”Vi var ju…”

Den omtyckta programledaren Rickard Sjöberg har inga barn tillsammans med sin fru Annika.

När han gästade Bathina Philipsons podcast ”Bathinas skilda möten” fick han frågan om varför de aldrig skaffat en gemensam knodd.

Han inledde sin karriär på TV4 redan 1993, då på lokalredaktionen i småländska Växjö. Sedan dess har Rickard Sjöberg, 54, varit kanalen trogen.

Han har bland annat synts som hallåa och som programledare för det klassiska reseprogrammet ”När och fjärran”.

Läs mer: Rickard Sjöberg har hållit sina barn utanför rampljuset – nu visar han stolt upp dottern Lily

Men allra mest förknippad är han med frågesport- och lotteriprogrammet ”Postkodmiljonären” som han faktiskt, hör och häpna, varit ansiktet utåt för sedan 2005.

Åren går, minst sagt.

Rickard Sjöberg
Rickard Sjöberg i TV4:s frågetävling ”Postkodmiljonären”. Foto: TV4

Rickard har två döttrar

Tidigare i livet var Rickard gift med sin ex-fru Beatrice Magnusson. Tillsammans fick de döttrarna Lily, 18, och Gloria, 13.

Sedan drygt åtta år har Rickard en ny kärlek i livet. Frun Annika Sjöberg (f.d. Wikberg). Även hon hade två barn sedan tidigare, plus ytterligare två bonusbarn. Det var alltså många viljor som skulle samsas under ett och samma tak när de två träffade varandra och valde att flytta ihop och gifta sig.

– Vi är ju bonusfamilj med egna barn, extra barn, bonusbarn, barn som kommer och går och sådär. Jag tycker att det funkar jättebra och ju äldre de blir märker man ju att alla barnen går igenom olika perioder. Då händer det grejer och det är bara att försöka fixa. Ibland är man åskådare och ibland är man liksom proaktiv och försöker guida, har han sagt till Hänt om livet i en bonusfamilj.

Rickard Sjöberg: ”Huset är fullt”

När Rickard Sjöberg gästade tv-personligheten Bathina Philipsons podcast ”Bathinas skilda möten” i mitten av september fick han frågor om sitt äktenskap med Annika. Bland annat fick han en något känslig fråga om varför han och frun aldrig skaffat några gemensamma barn.

Han svarar då, rakt och ärligt, att de inte riktigt kände att det behövdes eller var läge. De hade ju båda med sig varsin befintlig familj in i äktenskapet.

– Vi var ju över 40 år båda två liksom. Jag har två barn sedan tidigare och hon har fyra barn sedan tidigare. Huset är fullt, oavsett vilket hus man väljer tänkte jag säga, svarar han i podden.

Vilket mod och vilken ärlighet att du ville berätta om familjebeslutet, Rickard. Du är en utmärkt programledare i tv och vi är många som gillar det du gör.

Ta hand om dig, din fru Annika och er familj nu!