Rickard Söderberg tokhyllas efter klänningsbilden – vill visa att hatarna aldrig får vinna

Gaytenoren Rickard Söderberg brinner för HBTQI-frågor. I sitt senaste inlägg på Instagram skriver han om en liten pojke som blivit uppmanad att inte bära klänning.

Hans inlägg hyllas av alla.

Klä dig precis som du vill och lyssna aldrig på de som säger sig veta ’hur det kan gå’, för de har ingen aaaaaning”, skriver han.

Rickard Söderberg, 49, började egentligen som pianist, men erövrade sedermera operascenen.

Han har bland annat sjungit i Sverige, Danmark och Tyskland. Dessutom har han gjort kortare inhopp på olika operahus i Europa, USA och i Afrika.

Sedan han blev känd har han synts i olika tv-program, exempelvis ”Let’s dance” och ”Hela kändis-Sverige bakar”.

Läs mer: Rickard Söderbergs nya lycka med maken Anders – får medalj av kungen: ”Rörd, stolt och generad”

Han är också en engagerad HBTQI-. miljö- och kulturkämpe som tidigare även bloggat om dessa ämnen. Han kallar sig ”Gaytenoren” på Instagram och skriver ofta inlägg där som handlar om sexualitet och allas rätt i samhället.

Rickard Söderberg
Rickard Söderberg med maken Anders. Foto: Instagram

2013 skrev han en debattartikel riktad till den svenska ambassaden i Moskva där han uppmanade dem att hissa regnbågsflaggan under Stockholm Pride.

Snart varit gifta i 19 år

Själv lever han sedan många år med maken Anders Söderberg. De är inne på sitt 19 år som gifta.

– Han är nog den varmaste och snällaste människan jag kan tänka mig, har Anders tidigare sagt om Rickard när paret fick besök av Anders Öfvergård”Anders knackar på”.

– För oss är det viktigt att påminna varandra om att det är vi. Så varje år på vår bröllopsdag, 4 juni, frågar vi: ”Är det vi?”. ”Får jag chans?”. ”Ska vi köra ett år till?”. Om båda säger ja, så är det vi ett år till. Då kommer november, och man är trött, det är mörkt och man bråkar och allt sånt. Men någonstans vet vi att det är vi, vi är ett team. Vi finns där för varandra och vill arbeta för att skapa varandras lycka, har Rickard Söderberg sagt i ”Framgångspodden”.

Hyllas för nya bilden

Rickard Söderberg delade nyligen med sig av en historia i ett Instagram-inlägg. Han hade träffat en kvinna vars son fick höra att han, som kille, inte borde klä sig i klänningar.

Då visade han upp två bilder i ett nytt inlägg, en bild på hur han själv ser ut nu samt en bild som togs för 40 år sedan. På båda bilderna har Rickard klänning på sig.

Rickard Söderberg klänning
Rickard Söderbergs nya inlägg. Foto: Instagram/@gaytenor

Talade med en mamma häromdagen som var ledsen för att någon hade sagt till hennes son att han inte borde använda klänning ”för då vet man ju hur det kan gå”. Så jag ville bara lugna dem och säga att det kan gå hyfsat bra ändå. Här är 2 bilder på mig. Det är 40 år mellan bilderna”, skriver han på Instagram och fortsätter:

Så du, klä dig precis som du vill och lyssna aldrig på de som säger sig veta ’hur det kan gå’, för de har ingen aaaaaning”.

Folk har kommenterat hans inlägg och skriver att han är fantastisk.

Min mormor resonerade precis likadant – jag fick botanisera fritt bland hennes blommiga finklänningar, som jag älskade”, skriver Pekka Heino.

Min mamma sa till sitt ena barnbarn här hon berättade att hon älskade en kvinna bara du är lycklig är jag lycklig”, skriver en person.

Du är ett levande exempel på hur bra det kan gå”, kommenterar en annan.

Varför vara som alla andra när man kan vara sig själv?”, skriver en tredje.

Du är grym, Rickard! Gör så mycket bra och säger så mycket som är klokt. Du är en förebild för väldigt många människor.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev