Rickard Söderbergs makalösa viktras – nya beskedet efter stora förvandlingen: ”Kroppen är ju helt magisk”

Rickard Söderberg tog för några år sedan beslutet att göra en rad olika livsstilsförändringar, som bland annat lett till att han gått ner en del i vikt. Han klippte även av det långa hår som många förknippat honom med. Nu berättar han om resan.

Efter att Rickard Söderberg drabbades av en inflammation i kroppen bestämde han sig för att göra en rad livsstilsförändringar.

”Blod, lever, tarm… hela paketet var i stress och obalans. Jag hade helt enkelt inte varit en särskilt god Gud mot det Universum som är min kropp. Så livet (och läkarna) gav mej möjligheten att göra en liten livsstilsförändring”, har han skrivit på sin Instagram.

”Kroppen är ju helt magisk”

Han valde efter detta att äta mer hälsosamt, börja träna mer och meditera.

– Jag började med att förändra kosten och mitt sätt att tänka. Och när jag kom tillbaka till läkaren och tog tester igen så tittade han på mig och sa: ”Vad har du gjort?”. För alla värden hade helt bytt riktning. Kroppen är ju helt magisk: ger man den chansen så tar den den, säger Rickard nu till Kurera.

I samma intervju förklarar han att den största förändringen han gjort är att han äter mindre socker än tidigare. Han äter utöver det en vegetarisk ketogen kost.

Rickard Söderberg
Foto: Instagram/@gaytenor

Rickard Söderberg viktnedgång

Men även om han har gått ner en del i vikt, så förklarar han för Nöjeslivet att det först och främst är insidan som varit det viktiga.

Du har gjort lite utseendeförändringar senaste åren?

– Ja kanske lite, insidesförändringar skulle jag vilja säga, säger han.

Det har helt enkelt inte handlat om att jaga något speciellt utseende eller ideal, utan endast om att må så bra som möjligt.

– Det här har varit en inre resa och det allra viktigaste är det mentala. Jag brukar säga att jag är hälften så stor på utsidan, men dubbelt så stor på insidan idag. Jag vet att det tidigare skrevs i någon tidning om ”min nya superkropp”, och då blev jag vansinnig! För det har aldrig handlat om valkar, celluliter, kilon eller centimetrar, utan om att må bra. När orkar jag göra det jag vill, när är jag glad? När kan jag leka, hoppa, dansa och älska?, säger han till Kurera.

Klippte av sig långa håret

För några år sedan valde han även att klippa av sig sitt långa hår, som han under många år sparat ut.

”Jag har klippt mej och haft glädjen att lämna håret till en organisation som gör peruker till barn med cancer. Där gör håret mer nytta än på mitt huvud. Och efter ett par decennier med långt hår var det hög tid att klippa sej. Sagt och gjort,” skrev han då på sin Instagram.

Rickard Söderberg, Allsång på Skansen, hår, klippte håret, långt hår
Foto: Instagram/@gaytenor

I efterhand förklarade han att det kändes som ett bra beslut.

”En halvmeter kortare, och jag känner mig lättare än nånsin. Tack för all pepp. Och nu kommer håret dessutom till bättre nytta,” skrev han på sin Instagram.

När Nöjeslivet fick en pratstund med Rickard Söderberg inför årets Allsång på Skansen skojade han om att han inte fått till den frisyr han ville riktigt.

– Ja, det är bara yta. Jag försökte få till en sån Krystle Carrington från Dynasty idag men jag har inte riktigt lyckats, det måste lägga sig lite, förklarade han och skrattade.

Rickard Söderberg, Allsång på Skansen, vikt, viktnedgång, kropp
STOCKHOLM 20230613 Rickard Söderberg när Allsång på Skansen presenterade årets artister under tisdagen. Foto: Claudio Bresciani / TT / Kod 10090